Lika nekretnine

Don Anđelko u Otočcu proslavio 40. obljetnicu svećeništva

Objavljeno: 02.06.2019

Slavlje svetkovine Uzašašća Gospodinova u Otočcu, 30. svibnja, bilo je u znaku 40. obljetnice svećeništva kompoljskoga župnika don Anđelka Kaćunka, koji je nakon trogodišnjega rada u Gospiću, život u Gackoj dolini započeo službom duhovnoga pomoćnika u Otočcu.

Prije svečanoga euharistijskog slavlja u punoj u crkvi Presvetoga Trojstva, župnik i otočki dekan mons. Tomislav Šporčić predstavio je jubilarca pojedinostima iz njegova životopisa, istaknuvši publicističku djelatnost, a potom je, navodeći riječi dr. Mije Nikića o svećeničkom identitetu, naglasio koliko je značenje i ulogu don Anđelko imao upravo kao svećenik, djelujući ne samo u pastoralu, nego također u kulturi i medijima, i u Otočcu i u svojim župama, kao i u cijelom dekanatu. Potom je djevojčica Elizabeta Marković, kao predstavnica djece i mladih predala slavljeniku buket cvijeća, a mons. Šporčić knjigu na dar.

Don Anđelko je na početku mise, u kojoj su također koncelebrirali umirovljeni profesor mons. Milan Šimunović, župnik Švice Mile Rajković, župnik Sinca Andrija Kekić te duhovnik slijepih i slabovidnih don Jure Ladišić, izrazio radost što u nizu planiranih proslava svoje 40. obljetnice u biskupijskoj Godini duhovnih zvanja, upravo u Otočcu može proslaviti svoj jubilej, naglasivši kako ne želi da ni u jednom slavlju bude njegova osoba nego svećeništvo. Jer ono je, kako je rekao, misterij jednako kao i Isusov kriterij kojim danas bira svoje suradnike kao što je onda izabrao i apostole.

(…)

Na koncu misnoga slavlja, na kojem je pjevanje vodio župni zbor “Sv. Cecilija” pod vodstvom orguljašice prof. Branke Bernardi, otpjevavši tijekom pričesti don Anđelkov prijevod i obradu jedne Bachove kantate, mons. Šporčić je slavljeniku zahvalio na dobroj suradnji te mu “na mnogaja ljeta” poželio uspješan rad na svim područjima dosadašnjih aktivnosti. A svečar je zahvalio Bogu na svećeničkom pozivu, kao i svima koji su ga u tome zvanju pomagali i molitvom stalno pratili te je pozvao vjernike da ustrajno mole za svećenike i za nova duhovna zvanja.

IKA/M.K.

 
PROLJEĆE NA PLITVIČKIM JEZERIMA
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr