Lika nekretnine

Ovogodišnja sv. Lizabeta - naj-zbor

Objavljeno: 04.06.2019

BRLOG - Tradicionalna proslava patrona župe Brlog – Pohoda BDM Elizabeti, koji je u puku zvan i znan kao "zbor sv. Lizabete" – ove je godine zbog slavlja dana biskupije i jubileja biskupa Mile Bogovića, umjesto u posljednju subotu svibnja održana tjedan dana poslije, 1. lipnja. Ali to nije nimalo utjecalo ni na raspoloženje ni na broj okupljenih. Štoviše, zbog posebno svečanog i raspjevanog liturgijskog slavlja, zajedno s veselim i doličnim druženjem poslije mise, ovogodišnja je "Elizabeta" od mnogih proglašena "naj-zborom".

Koncelebrirano misno slavlje predvodio je profesor Katoličkoga bogoslovnog fakulteta u Zagrebu dr. Anton Tamarut, a suslavitelji su bili umirovljeni profesor dr. Milan Šimunović, župnik Švice vlč. Mile Rajković, duhovnik slijepih i slabovidnih vlč. Jure Ladišić te župnik don Anđelko Kaćunko.

Poslije mise narod se nastavio veseliti na livadi pored crkve, gdje su se domaćima pridružili Brložani koji odasvud redovito dolaze na slavlje "Elizabete" u svojemu rodnom mjestu, kao i hodočasnici iz župa Otočkoga dekanata (neki su se pitali gdje su njihovi župnici!), a posebno su srdačno dočekani gosti iz Rijeke odnosno s Grobnika, koji su zajedno sa svojim župnikom vlč. Milardovićem darovali prilog za obnovu crkve. Vrijedne župljanke ispekle su "velebit" finih kolača koje je većina "degustirala" prije nego je svima poslužen gulaš... Bilo je "ića i pića" u dovoljnim količinama, a Bog je, unatoč danima lošoj prognozi, darovao lijepo i sunčano vrijeme u tome slavlju za pamćenje.

A.K./M.K.

 
PROLJEĆE NA PLITVIČKIM JEZERIMA
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr