Lika nekretnine

Prva pričest u Kompolju

Objavljeno: 07.06.2019

KOMPOLJE - Uvijek posebno radostno i dirljivo slavlje Prve svete pričesti, u Kompolju je – za župe Kompolje i Brlog – u nedjelju okupilo veliki broj vjernika, poglavito članova obitelji naših prvopričestnika, kao i njihovih kumova, rodbine i prijatelja.

Euharistijsko slavlje predvodio je, u zajedništvu sa župnikom don Anđelkom, mons. Milan Šimunović.

Nakon Popričestne molitve naši su prvopričestnici izveli pred oltarom dvije recitacije – jedna je bila njihova zahvalna molitva upućena Isusu, a druga, njihova poruku upućena roditeljima. Zatim je Sanela Perišić uime roditelja naših prvopričestnika izrekla dirljiv pozdrav s jakim porukama, čestitkom i zahvalom i djeci, i roditeljima, i svećenicima i cijeloj župnoj zajednici…

Potom župnik don Anđelko pozdravio sve vjernike, poglavito obitelji prvopričestnika i čestitao im taj veliki dan, kao i vjeroučitelja Berislava Kostelca, a onda je pročitao redovite župne obavijesti te krizmanicima (kako je najavljeno u prošlu nedjelju na dan slavlja sakramenta Potvrde) podijelio Uspomene i darove. Zahvalio je svima koji su pridonijeli ljepoti toga slavlja, a posebno obrtu Elene i Ivana Marunčić iz Omiša, koji su našim prvopričestnicima darovali prekrasne umjetnički izrađene svijeće.

Dok se pjevala završna pjesma službeni fotograf Milan Krznarić i nekoliko roditelja mobitelima su fotografirali prvopričestnike i svećenike, a potom se slavlje nastavilo u radosti za obiteljskim stolovima kod kuće ili u restoranu, već prema tome kakve je tko mogućnosti imao.

A.K./M.K.

 
PROLJEĆE NA PLITVIČKIM JEZERIMA
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr