Lika nekretnine

Đavo za vikend ima puno posla, a svećenik samo nedjeljom ...

Objavljeno: 11.06.2019

HRVATSKI LJESKOVAC - Vijest o slavlju Duhova u Hrv. Leskovcu odnosno proslavi jubileja don Angjela u toj zajednici, gdje je proveo 17 godina, objavio je i portal HKZ MI, tj. prenio je vijest koju je objavila IKA (i stavio provokativan naslov).

Proslava svetkovine Duhova 9. lipnja, u liturgijskoj zajednici koja se okuplja pri samostanu karmelićanki Božanskoga Srca Isusova u Hrvatskom Leskovcu kod Zagreba, bila je obilježena jedinstvenom radošću slavlja 40. obljetnice svećeništva don Anđelka Kaćunka, koji je u Hrvatskom Leskovcu pastoralno djelovao sedamnaest godina.

Koncelebrirano misno slavlje u dupkom ispunjenoj kapeli Sv. Josipa predvodio je jubilarac, a suslavitelji su bili umirovljeni zagrebački svećenici Jozo Mario Tolj, duhovnik i utemeljitelj Hrvatskoga katoličkog zbora MI, koji je također u Hrvatskom Leskovcu pastoralno djelovao pet godina i tamo o Stepinčevu 1981. osnovao Zajednicu „MI”, te bivši lomnički župnik Ante Rotim.

Na kraju misnoga slavlja, na kojem je pjevanje vodio zbor i tamburaški orkestar Ansambl MI Tamburica pod ravnanjem Josipa Hrastića te je u njegovoj obradbi praizveo don Anđelkovu pjesmu „Pod obranu se tvoju“, jubilarcu su prigodne čestitke izrazili kolege vlč. Rotim i vlč. Tolj, koji je istaknuo don Anđelkove zasluge za izgradnju Zajednice mladih MI u Hrvatskom Leskovcu te, posebno pozdravivši kućnu poglavaricu s. Đurđicu i provicijalku s. Kristinu, zahvalio karmelićankama za potporu u apostolatu HKZ „MI”.

U nastavku slavlja članovi Zajednice MI su u dvorištu samostana priredili druženje uz razgovor i piće, dok su sami pripremali roštilj za zajedničko blagovanje, na kojem se poslije u velikoj dvorani u podrumu samostana okupilo sedamdesetak „miovaca”, zajedno s članovima obitelji. Tijekom ručka don Anđelka su pozdravili i čestitke mu, među ostalima, izrekli također predsjednik zajednice „MI“ u Hrvatskom Leskovcu Miro Savić i dopredsjednik HKZ „MI” Mate Krajina, voditelj Ansambla Josip Hrastić i voditeljica zbora prof. Renata Krajina te mu predali prigodne darove.

Don Anđelko je na kraju svima zahvalio, a najprije Bogu na daru svećeništva, naglasivši da slavljenjem svojega jubileja u svim mjestima gdje je djelovao nipošto ne želi sebe osobno stavljati u prvi plan, nego naglasiti čudesna Božja mjerila po kojima bira svoje suradnike, među kojima otajstvo svećeništva ima posebno mjesto. Mlade je pak pozvao da, pod zaštitom bl. Alojzija Stepinca te uz zagovor utemeljiteljice karamelićanki BSI Bl. Marije od sv. Josipa i pod zaštitom njezinih sestara, nastave njegovati „miovska” načela zajedničke molitve, rada i rekreacije, u službi Bogu, Crkvi i Domovini, tj. za osobnu duhovnu i kulturnu izgradnju odnosno za blagoslovljenu budućnost Crkve i hrvatskoga naroda.

Miportal.hr/M.K.

 
PROLJEĆE NA PLITVIČKIM JEZERIMA
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr