Lika nekretnine

Toni Marić i Hrvoje Mudrovčić članovi BK Barkan zauzeli visoka mjesta na natjecanjima

Objavljeno: 13.06.2019

Dana 8.lipnja Biciklistički klub Rijeka je u subotu organizirao već tradicionalno Nacionalno prvenstvo u cestovnom usponu na Učku 41. Trofej Učka. Na duljaj stazi je najbrži bio Carlo Jurišević KD Rog Migi Migi, a na kraćoj Fran Bošnjak BBK Šišmiš Samobor.

BK Barkan je imao predstavnika na Nacionalnom prvenstvu u cestovnom usponu Hrvoja Mudrovčića koji je u kategoriji Master A završio na 8. mjestu

U nedjelju 9.6.2019 je održana utrka pod nazivom XCM Extravergine 2019. Radi se o utrci u Vodnjanu koja se bodovala za Husqvarna XCM MTB Kup Hrvatske, ali i koja je odlučivala o nečem još važnijem. Utrka je naime bila i utrka XCM/XCP Otvorenog prvenstva Hrvatske što u prijevodu znači da su njeni pobjednici svojim kućama odnijeli majice prvakinja i prvaka Hrvatske za 2019. godinu. Kako bi utrka bila što posebnija i izazovnija organizatori su pred natjecatelje stavili četiri različite staze. Sve tri, bez obzira na dužinu i visinski profil iz natjecatelja su izvukli maksimum. Za pobjedu su najviše pak morali istrpjeti natjecatelji u kategoriji Elite (M) i Elite (Ž) koji su snage odmjerili na najdužim stazama, onima u dužini od 100 odnosno 70 kilometara. Staze u dužini od 35 odnosno 50 kilometara bile su pak nešto manje zahtjevne što nikako ne znači da su natjecatelji na njima mogli voziti „s pola gasa“. Organizatori utrke, Adrenalina MTB Team, Sportska zajednica Grada Vodnjana i Turistička zajednica grada Vodnjana dali su sve od sebe ne bi li u svoje mjesto privukli što veći broj natjecatelja ali i zaljubljenika u disciplinu. Bez obzira na to što su svoj posao odradili besprijekorno na ruku im zasigurno nije išao gust raspored biciklističkih događanja. Uspjeli su međutim na utrku privući gotovo 140 natjecateljica i natjecatelja iz Hrvatske, Italije, Slovenije i Poljske koji su po ulasku u cilj bili i više nego zadovoljni.

Na XCM/XCP Otvorenog prvenstva Hrvatske nastupio je i predstavnik BK Barkan Otočac Toni Marić koji je u konkurenciji juniora završio na 4. mjestu.

Biciklistički klub Rijeka je u subotu organizirao već tradicionalno Nacionalno prvenstvo u cestovnom usponu na Učku 41. Trofej Učka. Na duljaj stazi je najbrži bio Carlo Jurišević KD Rog Migi Migi, a na kraćoj Fran Bošnjak BBK Šišmiš Samobor.


BK Barkan je imao predstavnika na Nacionalnom prvenstvu u cestovnom usponu Hrvoja Mudrovčića koji je u kategoriji Master A završio na 8. mjestu.

 

T.M. / H.M. 

 

 

 
Ponuda zimskih aranžmana s uključenom ulaznicom u Nacionalni park
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr