Lika nekretnine

Prijetnje smrću u Otočcu i Senju

Objavljeno: 24.06.2019

Tijekom proteklog vikenda (od 21. do 24. lipnja 2019. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su tri kaznena djela i 10 prometnih nesreća.

Policijski službenici Policijske postaje Otočac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjakom iz Otočca, zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje.

Sumnjiči se da je u subotu, 22. lipnja prijetio smrću 35-godišnjaku iz Otočca.

On je uhićen i predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave ličko-senjske, a protiv njega je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Policijski službenici Policijske postaje Senj dovršili su kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjakom s područja Senja zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje.

On se sumnjiči da je jučer fizički nasrnuo na 43-godišnjaka iz Senja kojom prilikom ga je lakše ozlijedio, te je prijetio ubojstvom 43-godišnjaku, 40-godišnjakinji i 20-godišnjaku.

Uhićen je i predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave primorsko-goranske, a protiv njega je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Noću 22./23. lipnja 2019. godine u mjestu Prozor, nepoznati počinitelj provalio je u trgovinu u vlasništvu pravne osobe sa sjedištem u Otočcu, iz koje je otuđio za sada neutvrđenu količinu cigareta i novac.

Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu.

Tijekom proteklog vikenda evidentirana je jedna prometna nesreća s lakše ozlijeđenom osobom, a dogodila se na području Otočca.

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (3), Korenice (3), Novalje (2) i Otočca (1).

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđena su ukupno 63 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 11 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je jučer u mjestu Kuterevo kod 21-godišnjeg hrvatskog državljana (2.73 g/kg). Također je utvrđeno da upravlja automobilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije. On je isključen iz prometa, uhićen, te je protiv njega podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu.

Najveća utvrđena brzina kretanja od 239 km/h izmjerena je u petak na autocesti A-1, u smjeru Zagreba, gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h, kada je 52-godišnji hrvatski državljanin upravljao osobnim automobilom. On je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije na području RH u trajanju od 1 mjeseca.

PU ličko-senjska 

 

 
Ponuda zimskih aranžmana s uključenom ulaznicom u Nacionalni park
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr