Lika nekretnine

Veličanstveni koncert Klape Rišpet na Danu državnosti u Otočcu

Objavljeno: 26.06.2019

OTOČAC – Jučer je u Otočcu proslavljen Dan državnosti Republike Hrvatske ako malo kada dosada. Od kasno popodne pa do kasno uvečer gradski park je bio pun, najprije je bila dječja predstava, potom je na red došao grah (podijeljeno je čak 600 porcija graha), a onda je, kao šlag na torti održan koncert Klape Rišpet.

Koncert je bio veličanstven, tako mnogi kažu, publike je bilo mnogo, i to ne samo one gačanske, domaće, već je bilo ljudi i iz susjednih mjesta: Senja, Gospića, Korenice, Brinja… Bilo je tu i mnogo „otočke dijaspore“ koja je došla na odmor u stari kraj. I stranaca, turista, je također bilo. A kako i ne će, glazba se razlijegala cijelim Otočcem.

Pred ovakvom i ovolikom publikom Klapa Rišpet je imala „rešpekt“, bilo joj je to svojevrsno ugodno iznenađenje. Vjerojatno je to bilo po onoj logici: klapa – Dalmacija; ali klapa – Gacka ?! No pokazalo se da je publika bila sjajna, a to je onda i Klapu Rišpet ponijelo i više od njihova klasična nastupa na jednom koncertu. Vjerojatno je presudila ta toplina i pitomost koju su imali prigode ovdje osjetiti. Mogli bismo reći da je to bilo obostrano – otkriće.

M. K.

 
Ponuda zimskih aranžmana s uključenom ulaznicom u Nacionalni park
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr