Lika nekretnine

Prednajava - The Coklje fest

Objavljeno: 28.06.2019

OTOČAC – Kad se Gačani nečega late, ili to napraviti ili iz kože iskočiti, nema tu trte-mrte. I to usred puste ove žare, kada se salo topi i kroz pore cijedi. Ravnaju se oni po onoj staroj uzrečici „il kuju ubit, il žrvanj razbit“, trećega nema. Toliko manifestacija, jedna za dragom, bi se čovjek prevario pa pomislio da je Otočac kakvo primorsko ili dalmatinsko mjesto. Ali neka.

Jedva što je prošla proslava Dana državnosti i koncert Klape Rišpet, eto ti već najave za The Coklje fest. I to 13. srpnja, srećom je subota, a ne petak. Na platou ispred Gackoga pučkog otvorenog učilišta održat će se ovaj neobični festival u večernjim satima, od „svečera“ pa do “polnoći“.

A mnogi se pitaju što je to?, što su to the coklje (čitati: d kakldže?), kakav je to festival?, ma što će na njemu biti? Eeeeee, treba doći pa vidjeti, svakako treba. Ludo da bizarnije ne može biti. To se u ovom svijetu traži!

Ovu manifestaciju pokrenula je KUBS Baštinica iz Otočca, Danijela Tonković, Book cafe Paradiso, a pokrovitelj je Turistička zajednica Grada Otočca.

A ne će The Coklje fest biti gluh, ma kakvi, nastupat će kudovi iz Kutereva i Sinca, a onda svu brigu do sitnih sati na sebe preuzima Tamburaški sastav Patrioti. Nek se drma kad se ima!

M. K.

 
PROLJEĆE NA PLITVIČKIM JEZERIMA
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr