Lika nekretnine

U Otočcu sastanak u svezi Tjedna okusa hrvatske tradicije

Objavljeno: 28.06.2019

OTOČAC – Jučer je u Hotelu Zvonimir u Otočcu održan sastanak predstavnika županijskih turističkih zajednica „s kontinenta“ vezan za Okuse hrvatske tradicije. Radilo se o radnom sastanku kako zajednički promovirati i poduzeti promidžbene aktivnosti u svezi Tjedna okusa hrvatske tradicije.

Na ovom susretu se raspravljalo kada taj tjedan predvidjeti, krajem rujna ili početkom listopada. Odlučeno je da to bude od 5 do 15. listopada. Također se raspravljalo koliko bi dana ova akcija trajala, od tri do deset dana, odlučeno je da traje ipak 10 dana. Nametnulo se pitanje i koliko menija bi bilo obuhvaćeno te koliko sljedova, odlučeno je da budu dva menija. Naravno da je bila riječ i o cijenama, preporučeno je da cijena ne prelazi 10 eura. Ovo se naravno odnosi samo na one hotele i restorane koji su dobili znak Okusa hrvatske tradicije, u Otočcu su to n. pr. Hotel Zvonimir i Restoran Ribič. U ostalom dijelu Ličko-senjske županije ih ima još sedam.

Kampanja će krenuti 15. srpnja i potrajat će do 20. kolovoza. Najučinkovitije će to biti promovirati kroz društvene mreže, preko web stranica, ali i na svake druge načine. U drugom dijelu kampanje promocija će biti kroz sva sredstva društvenog komuniciranja, radija, plakati, novine, tv kuće i drugo.

Jer okusi i mirisi lokalnih, izvornih i tradicijskih kuhinja, vrhunskih vina, pića i „domaćih“ poljoprivrednih proizvoda doživljaj su za „dušu i tijelo“. Susresti se s njima znači upoznati bogatstvo i raznolikost koja je s jedne strane nastala iznenađujućom jednostavnošću pripreme i domišljatošću seoskih domaćica uz kućna ognjišta, ili s druge strane osobitima kulinarskim umijećem i vještinama u građanskim, gospodskim i plemenitaškim dvorskim kuhinjama. I jednima i drugima šarm je u pripremi koja čuva okus i vrhunske vrijednosti domaće namirnice…
Objekti nosioci standarda Okusi Hrvatske tradicije razastiru široku paletu gastronomskog blaga. Mirisi i okusi tradicije kojima odišu pružit će vam istinski užitak blagovanja.

Na ovom sastanku je dogovoreno još niz detalja koji ovu kampanju trebaju učiniti čim učinkovitijom.

M. K.

 
PROLJEĆE NA PLITVIČKIM JEZERIMA
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr