Lika nekretnine

Susret u ljepoti Božje prirode – Begovača 6. srpnja

Objavljeno: 29.06.2019

BEGOVAČA - U prvu subotu srpnja – 6. srpnja, svećenici Otočkoga dekanata, zajedno s planinarima i svim ljubiteljima prirode, kao i vatrogascima otočkoga DVD-a, planiraju susret i druženje pod motom Bog govori kroz prirodu, priroda govori o Bogu! Pozvani su svi koji žele pridružiti im se.

Okupljanje je predviđeno oko 12 sati na Begovači, gdje će (uskoro po dolasku) biti ručak – grah ili kotlovina - ponuđen svima koji budu željeli tjelesnu okrjepu na čistom zraku, a osim 'ića bit će i dovoljno pića (nitko da ne dehidrira, jer i šumska žeđ nervira!).

U sklopu programa predviđen je opušten ali ozbiljan i stručan razgovor o svima važnim aktualnostima naše društvene i crkvene stvarnosti, kao i mogućnost odlaska na Štirovaču…

U 17 uri predviđeno je "sub divo" - kako se na latinskom kaže za susret "pod vedrim nebom" - koncelebrirano slavlje svete mise, i to vigilija sutrašnjega Dana Gospodnjega – 14. nedjelje 'kroz godinu' (svećenici neka ponesu misno ruho). Euharistijsko slavlje predvodit će vlč. Stipe Zeba, župnik Krasna i Kutereva te čuvar svetišta Gospe Krasnarske.

Organizator podsjeća sve sudionike ovoga susreta da ne zaborave ruksake napuniti optimizmom i čuturice dobrom voljom te da se oboružaju najvećom spremnošću za doprinos zajedničkom doživljaju radosti u ljudskom i kršćanskom druženju u Božjoj prirodi, kakve je kao obilje Nebeske krasote puna Lijepa Naša, a poglavito naš jedinstveni i čudesni Velebit!

A.K.

 
PROLJEĆE NA PLITVIČKIM JEZERIMA
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr