Lika nekretnine

Ni jedan hrvatski političar nije ovako odbrusio Srbima: Platite odštetu!

Objavljeno: 29.06.2019

Predsjednički kandidat i pjevač Miroslav Škoro obratio se kratko medijima nakon prikazivanja filma “Glavu dole, ruke na leđa” u osječkom kinu.

Mediji su ga odmah upitali o istraživanjima koji prikazuju da ozbiljno prijeti predsjednici Kolindi Grabar Kitarović i SDP-ovom Zoranu Milanoviću. “Ankete su nešto na što treba paziti jer pokazuju određene trendove. Ne oslanjam se previše na ankete, pokušavam se oslanjati na ono što sam se oslanjao čitav život, na bilo naroda”, rekao je Škoro novinarima Večernjeg lista.

Dotaknuo se filma neposredno odredivši smjernice vanjske politike prema susjednoj Srbiji. S dosta tuge i emocija u glasu Škoro je prelomio: “To je za ne povjerovati. Da država još uvijek nije stala… iza zarobljenika srpskih koncentracijskih logora. Ono što mogu reći o postotcima, postotci nisu važni, važno je da Srbija plati odštetu ljudima koji su proveli to vrijeme u njihovim koncentracijskim logorima, važno je da vratimo sve nestale, da saznamo gdje su, važno je da riješimo granicu s tom državom!

Nakon prikazivanja filma, svoje je dojmove podijelio i na službenoj Facebook stranici, poručivši da dobrosusjedske odnose trebamo graditi na politici “čistih računa”, a ne “stavljanjem stvari pod tepih”. Njegovu objavu donosimo u cijelosti:

„Među tisućama poruka, nakon objave kandidature, dobio sam preko facebooka i jednu od gospođice Andreje Vukelić iz Osijeka koja je dijete dragovoljca Domovinskog rata. Pozvala me na prikazivanje filma “Glavu dole ruke na leđa”.
S osobitom čašću odazvao sam se njenom pozivu i večeras u kinu Urania, u Osijeku pogledao taj potresni film.
Naša država mora stati iza tužbi logoraša koji traže odštetu od Srbije i pod svaku cijenu inzistirati na otkrivanju sudbina i zadnjeg našeg nestalog branitelja i civila, rješavanju pitanja granice na Dunavu i vraćanju cjelokupnog pokradenog kulturnog blaga. Dobrosusjedske odnose trebamo graditi na politici čistih računa, a ne “stavljanjem stvari pod tepih”.

Dnevno.hr
 

 
PROLJEĆE NA PLITVIČKIM JEZERIMA
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr