Lika nekretnine

Čerišnjice nastupile na Malim vezovima u Đakovu

Objavljeno: 01.07.2019

ĐAKOVO – Čerišnjice, podmladak Folklornog društva Otočac, imale su tu čast da budu odabrane kao predstavnik Ličko-senjske županije na smotri folklora Mali vezovi u Đakovu. I Čerišnjice su se lijepo spremile i jučer zorom ranom put Đakova, dok je hladnije, a i da stignu na vrijeme. I stigli su, vjerojatno su mnogi od njih prvi put u Đakovu, novi grad, nova sredina, pusta slavonska ravnica, katedrala. Naravno da su prošetali gradom, fotkali se pred katedralom i u katedrali i ostali zapanjeni njenom veličinom i ljepotom.

A onda je trebalo ići raditi, trebalo se presvući tradicijsku (ljetnu) opravicu, a u Đakovu vruće da ti srce hoće iskočiti od vrućine. I onda strpljivo „na zvizdanu“ čekati najmanje pola sata da povorka krene ulicama grada. Ali to su stoički izdržali, poslušno i pokorno, mogli bi svakako biti uzor odraslima članovima društva, njima bi vjerojatno štošta toga smetalo, njima nije, ako i jest šutjeli su i trpjeli.

Nakon mimohoda su po planu i programu nastupili na pozornici Malih vezova pred doista brojnom publikom, i malom i velikom. Bili su jedni od 33 skupine iz zemlje i svijeta. Svoj nastup su odradili baš onako kako treba, bez nervoze, panike i tako tih stvarčica. Pobrali su snažan pljesak publike.

A kad je nastup završio, red se bilo presvući, rashladiti i pripremiti za poći kući. I sretno stići u ranima jutarnjim satima.

Njihovoj voditeljici Verici Dasović je puno srce, prije svega ponosa. Zahvaljuje ona mamama i tatama koji su bili u pratnji, puno su pomogli u realizaciji ovog putovanja i brige o djeci. Tako i treba, zajedničkim snagama sve se može.

M. K.

 
Ponuda zimskih aranžmana s uključenom ulaznicom u Nacionalni park
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr