Lika nekretnine

Župnik Šporčić sa suradnicima proslavio imendan

Objavljeno: 04.07.2019

OTOČAC - Svečanim prijemom u pastoralnom centru Župe Otočac, mons.mr. Tomislav Šporčić dekan i župnik otočki  proslavio je jučer svoj imendan i blagdan sv.Tome apostola.

Na čestitanju su se okupili svećenici don Jure Ladišić, vlč. Stipe Zeba, vlč. Ivica Miškulin i vlč. Andrija Kekić  od najbližih suradnika u župnom pastoralu,časnih sestara, članovi Župnog pastoralnog vijeća i Župnog ekonomskog vijeća, pjevača, čitača, osoba koje su svojim znanjem i autoritetom stalno na pomoći župi, te jednog dijela rodbine župnika.

Prije svečanog prijema svi okupljeni sudjelovali su na svetoj misi u 18,30 sati u župnoj crkvi, a pjevanje je animirao župni zbor „Sv.Cecilija“ predvođen prof.Brankom Bernardi za orguljama i s.Ljubomirom Lešić.

U Pastoralnom centru župnik je pozdravio sve okupljene, zahvalio se svima na odazivu i čestitkama povodom imendana, te ukratko se osvrnuo na život i svoje djetinjstvo koje je bilo relativno teško, kazao kako je imendansko slavlje prigoda za zajedništvo i povezanost. Dodao je da se ime dobije na krštenju prema imenu nekog sveca ili svetice kao nebeskog zaštitnika. „Iza svakog imena stoji život jedne osobe pa je čovjek upućen na mnoge susrete, zadatke, povezanosti i odgovornosti. Samim krštenjem ucijepljeni smo u Isusa Krista te smo postali dio tog Mističnog tijela Kristova. Njegova nas krv povezuje. Slavljem imendana podsjećamo se na tu povezanost kao i na trajnu svijest o upućenosti jednih na druge kao na suputnike i supatnike u životnom hodu“ kazao je monsinjor Šporčić.

U ime okupljenih i članova župnog pastoralnog vijeća čestitku i zahvalu župniku uputio je Nenad Janković zamjenik otočkog gradonačelnika koji je kazao da su mnogi u susretu s župnikom doživjeli toplinu, srdačnost i otvorenost za svoje radosti i nade ali i žalost i tjeskobe. „Vi ste u tim susretima davali cijeloga sebe. Danas je Vaš dan i Vaša radost kada se oko Vas okupljaju Vaši suradnici. U svom mandatu u našoj župi mnogo ste toga napravili ne sam u izgradnji i obnovi sakralnih objekata neko kao i duhovnik. O srca Vam čestitam !

U ime rodbine imendansku čestitku uputila je Marija Šporčić te darivala slavljenika s albumom obiteljskih fotografija.

Druženje u opuštenom tonu nastavljeno je do večernjih sati uz jelo,kolače,piće i pjesmu.

I.B. 

 
Ponuda zimskih aranžmana s uključenom ulaznicom u Nacionalni park
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr