Lika nekretnine

Mnogo prometnih, ljeto nije izgovor

Objavljeno: 08.07.2019

GOSPIĆ - Tijekom proteklog vikenda (od 5. do 8. srpnja) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su tri kaznena djela, 17 prometnih nesreća, jedno narušavanje javnog reda i mira, dva prekršaja na moru i jedan pronalazak minsko-eksplozivnog sredstva.

Policijski službenici Postaje granične policije Otočac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjim Afganistancem zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo razbojništva. Sumnjiči se da je 4. srpnja ove godine u popodnevnim satima u šumskom predjelu mjesta Rudopolje lakše ozlijedio 20-godišnjeg Pakistanca te mu ukrao novac. Osumnjičeni Afganistanac je uhićen, predan pritvorskomu nadzorniku, a kaznena prijava dostavljena je nadležnomu državnom odvjetništvu. Zbog počinjenja kaznenog djela teškog ubojstva u pokušaju na štetu 27-godišnjeg Pakistanca, protiv nepoznatog počinitelja će nadležnomu državnom odvjetništvu biti dostavljena kaznena prijava.

U nedjelju navečer u Novalji, nepoznati počinitelj iskoristio je nepažnju prodavača u suvenirnici i iz skladišta ukrao novac. Policija traga za počiniteljem, protiv kojega će nadležnomu državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu.

Tijekom proteklog vikenda evidentirane su dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama, a dogodile su se:

  • u subotu u 18.45 sati u mjestu Karaula kada je 35-godišnji Zagrepčanin upravljao motociklom sletio u provaliju i teško se ozlijedio;
  • jučer u 9.10 sati u predjelu Kiac, općina Karlobag, kada je 33-godišnji Šibenčanin upravljao pao na kolnik te udario u zaštitnu metalnu ogradu. Vozač motocikla je teško ozlijeđen i zadržan na liječenju u Općoj bolnici u Zadru.

Pet prometnih nesreća je s lakše ozlijeđenim osobama, a dogodile su se na području Otočca (jedna prometna nesreća u kojoj su tri osobe ozlijeđene), Senja (dvije prometne nesreće u kojima su dvije osobe ozlijeđene) i Novalje (dvije prometne nesreće u kojima su dvije osobe ozlijeđene).

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (5), Otočca (4) i Novalje (1).

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je ukupno 89 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 4 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu u Gospiću kod 33-godišnjega Hrvata (1.67 g/kg).

Narušavanje javnog reda i mira počinjeno je tučnjavom na području Korenice, te će protiv počinitelja biti podnijeti optužni prijedlog nadležnom sudu.

Policijski službenici pomorske policije Policijske postaje Senj su u petak u moru kod Stare Novalje u nedozvoljenom glisiranju (unutar 300 metara od obale), zatekli 51-godišnjeg Rusa kojem je naplaćena novčana kazna, a u subotu su kod otoka Zečeva zatekli 55-godišnjeg Slovenca u športskom ribolovu na dah uz uporabu podvodne puške koji nije kao ronioc bio propisno označen plutačom ili bovom crvene ili narančaste boje, te su mu naplatili novčanu kaznu.

U subotu su djelatnici poduzeća koji su obavljali radove na starom objektu u Raduču pronašli u podrumskima prostorijama dvije minobacačke mine, koje je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

PU ličko-senjska

 
Ponuda zimskih aranžmana s uključenom ulaznicom u Nacionalni park
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr