Lika nekretnine

Gačanski naj-bećarci

Objavljeno: 14.07.2019

OTOČAC – U okviru The Coklje Fest Otočac 2019. KUBS Baštinica, kao glavni organizator ovog festivala, bio je raspisan „natječaj“ i za naj-bećarac gačanski. Isprava je bilo malo bojazni hoće li to uspjeti ili ne će, hoće li se tko odazvati, da bi se na kraju javilo doista više autora iz Otočca, Kompolja, Švice, Sinca, Lešća, Korenice, Slavonije, odakle sve ne. U konkurenciju je ušlo šezdesetak bećaraca. A onda je posebno stručno povjerenstvo imalo slatke „muke“ kako odabrati tri ponajbolja bećarca. Domaćima stručnim snagama pomogla je i Dinka Jurčić, stručnjakinja za bećarce i savjetnica za cjeloživotno obrazovanje. Povjerenstvo je posve ozbiljno shvatilo svoju ulogu pa je čak triput zasjedalo dok nije donijelo konačnu odluku. Možda Nobelov odbor za književnost kraće zasjeda, a to svakako treba cijeniti.

I na kraju su nagrađena tri bećarca, prvo mjesto pripalo je bećarcu Milana Kranjčevića iz Kompolja, drugo bećarcu Nine Šimatović iz Otočca i treće bećarcu Nade Rogić iz Švice. Nagrađenima su dodijeljeni i mali darovi, sve u skladu s idejom festivala, dobili su „vaučere“ za coklje.

Nagrađene bećarce su pred zainteresiranom publikom otpjevali Patrioti, što je kod razdragane publike izazvalo osmijeh na lica.

Pobjednički bećarac glasi ovako: Mala moja večeras se preli, ja vreteno ti kudilju spemni. Sve u skladu s tradicijom i sadržajem festivala. Sve čista „domaćina“.

I.B.

 
Ponuda zimskih aranžmana s uključenom ulaznicom u Nacionalni park
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr