Lika nekretnine

Mnogo prometnih, dva kaznena i tri reda i mira

Objavljeno: 15.07.2019

GOSPIĆ - Tijekom proteklog vikenda (od 12. do 15. srpnja) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su dva kaznena djela, 11 prometnih nesreća i tri narušavanja javnog reda i mira.

Kaznena djela evidentirana su u Novalji u kojima je nepoznati počinitelj:

– u petak u autobusu na relaciji od plaže Zrće do Novalje ukrao novčanik s osobnim dokumentima i novcem u vlasništvu 19-godišnjeg Nijemca;

– u subotu iz parkiranog automobila kroz prozor koji je bio otvoren ukrao torbicu s iPad-om, osobnim dokumentima i novcem, u vlasništvu 47-godišnjeg Čeha.

Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznene prijave.
Tijekom proteklog vikenda evidentirane su dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama, a dogodile su se:

– u petak u 23 sata u Podumu kada je 19-godišnji Otočanin izgubio nadzor nad automobilom i sletio s ceste. U prometnoj nesreći teško je ozlijeđena 25-godišnja putnica, dok je vozač lakše ozlijeđen.

– u subotu u 21.15 sati u Prozoru na predjelu Špilnika kada je 52-godišnji Otočanin sletio udesno s ceste, nakon čega se automobil više puta prevrnuo, a vozač ispao iz automobila. Vozač je teško ozlijeđen te je zadržan na liječenju u Općoj bolnici u Gospiću.

Jedna prometna nesreća je s lakše ozlijeđenom osobom, a dogodila se na području Gospića. Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (4), Novalje (3) i Korenice (1).

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tomu periodu utvrđeno je ukupno 114 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 7 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je jučer u Otočcu kod 30-godišnjeg Hrvata (1.80 g/kg).

Narušavanje javnog reda i mira počinjeno je na području Novalje, vrijeđanjem ili omalovažavanjem službene osobe, tučnjavom, te svađom i vikom. Protiv počinitelja će biti podnijeti optužni prijedlozi nadležnom sudu.

PU ličko-senjska

 
LJETO U HOTELU JEZERO
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr