Lika nekretnine

U Sincu otvorena izložba slika Ilinja 2019.

Objavljeno: 18.07.2019

SINAC – Jučer predvečer u župnoj dvorani u Sincu otvorena je izložba slika koja je rezultat ovogodišnje, inače prve likovne kolonije Ilinja 2019. Ne samo za Sinac, događaj je to vrijedan pozornosti i šire javnosti. Jer organizirati likovnu koloniju, dobiti slikare da dođu, da slikaju i da svoje radove daruju mjesnoj sredini, vraški je to posao. Treba tu dobrih poznanstava i prijateljstava da se to dogodi. Nije to samo nazvati nekoga likovnog umjetnika, predstaviti se i pitati ga bi li sudjelovao u nekoj koloniji. To tako ne funkcionira, znaju to svi oni koji su se time bavili i bave se. A kad krene, e to je onda sasvim druga priča, ali treba - pokrenuti.

Sinčarani su jako potrudili da organiziraju likovnu koloniju, kako je to sinoć kazala Katarina Kolaković, dobra duša Vile Velebita u Zagrebu, i ne samo te udruge, treba zahvaliti baš svima, svima onima koji su na bilo koji način pridonijeli da se to dogodi. A dogodilo se, kolonija je trajala 16. i 17. srpnja, sudjelovalo je 14 autora. I rezultat je vidljiv. A sve je to dio tjednih događanja oko Ilinje, da se dobije veći i čim raznolikiji sadržaj. Pritom je Kolaković podijelila i priznanja autorima slika za sudjelovanje.

Da atmosfera na otvaranju ove izložbe bude uzvišenija, pobrinuli su se članovi KUD-a Lipa Sinac, ali i Zavičajnog kluba Sinčarana u Zagrebu. Izvedene su neke melodije prvi puta. Jednostavno se mogla osjetiti posebnost trenutka, o čemu je nadahnuto govorila i Jasna Ilić, dobra duša Sinca, ona stalna, domicilna. Jer netko umješan treba povezivati sve te sastavnice da bi se ostvarili u Ilinji svi sadržaji koji samu vjersko-pučku svečanost izdižu među najveće i najznačajnije zborove ne samo na području Gacke, već i mnogo, mnogo šire.

M. K. 

 
Ponuda zimskih aranžmana s uključenom ulaznicom u Nacionalni park
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr