Lika nekretnine

Dani Ilinje u Sincu: otvorena likovna izložba

Objavljeno: 18.07.2019

SINAC – U tjednu prije blagdana svetog Ilije zanimljivih je događanja na svakom koraku. 

Nastavljeno na prošlogodišnju književnu večer gdje su se odmjeravala domaća pera pjesnika i prozaista, ove godine uz domaće slikare iz mjesta ili koje korijeni vežu za mjesto okupila se grupa prijatelja emocije slikarskog platna, kojem svatko ponaosob utiskuje novu dimenziju sebe i prirode u kojoj se zatekao. Bogatstvo lijepih pejzaža nije upitna, no izuzetno je bitno prenijeti emociju na platno, reče sinoć Tonči Erceg, umjetnički voditelj ove priče.

Uz Tončija, koji se najprije zaljubio u Sinčeranku, a onda i u Sinac,likovnu koloniju obogatili su umjetnici: Nikica Jelić, Zvonka Nenadić, Zrinka Nenadić, Ana Pemper, Jana Drezga, Mirjana Modrušan, Zlata Guina, Vatroslav Orešković, Marija Božić, Željko Breka, Dijana Mlinarić i Tena Bakarić koja je ujedno i najmlađa sudionica ove kolonije, a po majci Ivanki vezana je uz Sinac.

Izložbu je otvorila Katarina Kolaković naglasivši potrebu kulturnog rada i stvaranja, na temu koju se nadovezala ispred KUD-a“Lipa“ Jasna Ilić kazavši kako sjedinjenje čovjeka sa prirodom i Bogom čini iznimnu kompletnost svake osobe te ujedno jedinstvenost i potiče žar stvaranja koji odabire lijepe motive kao svjedoke života ovog kraja.

Otvorenje izložbe slika nastalih tijekom Likovne kolonije Sinac 2019., kako bi rekla Manja Kostelac-Gomerčić predsjednica udruge „Baštinica“, pratio je "decentno, svečano i lijepo osmišljen program".

Izložbu su sa zanimanjem popratili Nada Avsec, direktorica Gackog pučkog otvorenog učilišta, te Milan Kranjčević, predsjednik katedre čakavskog sabora pokrajine Gacke.

Ugostitelji obrta „Godača“ također podsjećajući da i njihovo slavlje traje, tek im je 100 let, počastili su sudionike likovne kolonije, dok se kao podržavatelj kolonije iskazala i Turistička zajednica Grada Otočca.

Dani Ilinje traju, a nastavljaju se pričom o dvije iznimne žene umjetnice na poljima mode, ženskog odijevanja povezanog sa ormarima naši baka te unikatnog suvremenog i svevremenog nakita. U subotu navečer predstavit ćemo vam Slavicu Čorak i Elizabetu Božičević.

Jasna Ilić

Foto: M.K.G.

 
Ponuda zimskih aranžmana s uključenom ulaznicom u Nacionalni park
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr