Lika nekretnine

Gospićkoj publici predstavljen Kaćunkov Doncameron

Objavljeno: 23.07.2019

GOSPIĆ – U ranima večernjim satima jučer je u Samostalnoj narodnoj knjižnici u Gospiću ova knjižnica zajedno s Državnim arhivom u Gospiću priredila predstavljanje knjige don Angjela Kaćuna Doncameron. Kako je don Kaćunko svojevremeno bio u službi u Gospiću, stalo mu je da se predstavi publici sa svojim literarnim prvijencem, zbirkom od deset novela.

Uvodničar i prvi predstavljač bio je dr. Ivica Matajija, koji je u širi kontekst stavio sve Kaćunkove objavljene knjige, s posebnim pogledom na Doncameron. Dr. Jasminka Brala-Mudrovčić je publiku upoznala s nastankom Otočkog demakerona, u čijem pisanju je sudjelovao i sam autor, odnosno iznijela osnovne karakteristike njegova literarna izričaja u Doncameronu. Potom je Milan Kranjčević, predsjednik Katedre Čakavskog sabora pokrajine Gacke, koja je izdavač knjige, publici predočio „sve muke po Mateju“ u svezi pisanja i objavljivanja Otočkog dekamerona i Kaćunkove uloge u tome. Na kraju se publici obratio sam autor, zahvalio joj na odazivu, duhovito i istinito naglasivši da prava vjera i knjiga okupljaju najmanje ljudi, a onda na sebi svojstven način progovorio o vjeri, peru, božjim darovima, sebedarju i mnogo čemu drugome.

Ovo predstavljanje su svojim nastupima providjeli članovi gospićkoga Katedralnog zbora, izvodeći pobožne napjeve, među kojima i jednu pjesmu koju je skladao don Angjelo.

Bilo je lijepo i ugodno na ovom predstavljanju.

M.K.

 
Ponuda zimskih aranžmana s uključenom ulaznicom u Nacionalni park
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr