Lika nekretnine

Proslava blagdana sv. Jakova u Donjemu Pazarištu

Objavljeno: 27.07.2019

PAZARIŠTE - U Donjem Pazarištu pokraj Gospića u četvrtak je održano slavlje zaštitnika župe sv. Jakova apostola. Koncelebrirano misno slavlje, u zajedništvu s mjesnim župnikom Ivicom Milošem te župnikom Ličkog Osika i predstojnikom biskupijskog Caritasa Lukom Blaževićem, predvodio je župnik Kompolja Anđelko Kaćunko.

Na kraju misnoga slavlja, na kojem je pjevanje vodio kompoljski župni zbor s Glorijom Kranjčević za orguljama, župnik Miloš – kojemu je ta proslava patrona župe bila posljednja “Jakovljeva” u Pazarištu, jer je biskupovim dekretom imenovan župnikom Modruša i Zagorja Ogulinskog – zahvalio je svima koji su pridonijeli tome slavlju, a posebno obitelji Karla i Mandice Starčević, te župniku Kaćunku i njegovu župnom zboru. Nakon završne pjesme, don Anđelko je na tamburi zajedno sa zborom otpjevao vlastitu skladbu odnosno prepjevanu molitvu “Pod obranu se tvoju”, sa željom da župnika Ivicu Bogorodica Marija prati i u službi na novim župama.

Poslije misnoga slavlja, narod je ostao u razgovoru i veselom druženju na prostoru pred crkvom, gdje je poznati lički pivar i gospićki gradonačelnik Karlo Starčević – župljanin Pazarišta – sve ponudio svojim već i u svijetu poznatim te nadasve kvalitetnim pivom. Potom su supružnici Starčević svećenike i kompoljske pjevače počastili večerom u svojemu obiteljskom domu, nakon čega su razgledati proizvodni pogon Starčevićeve pivovare “Ličanka”.

IKA/M.K.

 
LJETO U HOTELU JEZERO
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr