Lika nekretnine

U prometnoj nesreći povrijeđeni turisti u frontalnom sudaru na Homoljcu

Objavljeno: 02.08.2019

Dana, 1.kolovoza 2019.godine par minuta iza 14 sati Policijska postaja Korenica dojavljuje dežurnom Javne vatrogasne postrojbe Plitvička Jezera da je na državnoj cesti DC52, u naselju Homoljac došlo do prometne nesreće u kojoj ima stradalih osoba i da se tri osobe ne mogu izvući iz vozila bez pomoći vatrogasaca. Vatrogasci JVP Pl. Jezera odmah izlaze na intervenciju sa tri vatrogasca u navalnom vozilu i dolaze do mjesta nesreće za nekoliko minuta.

Po dolasku na mjesto događaja utvrđuju da je došlo do frontalnog sudara dva osobna automobila, jedan nizozemskih registarskih oznaka sa dvije povrijeđene i ukliještene osobe i jedan slovačkih oznaka u kome su bile dvije odrasle povrijeđene osobe i dvoje djece koja nisu izgledala povrijeđeno. Do dolaska vatrogasaca na mjesto događaja ekipe hitne medicinske pomoći su već zbrinjavale povrijeđene, a policijske patrole su zaustavile promet.
Uz pomoć medicinskog osoblja vatrogasci odmah pristupaju vrlo složenom zahvatu oslobađanja prikliještenih osoba, te nakon više od pola sata uspijevaju izvući sve osobe iz oštećenih vozila. Kako su povrijeđene osobe bile oslobađane i privremeno zbrinute i pripremljene za transport, tako su kolima hitne pomoći upućivane redom u bolnicu u Gospiću i na zračnu pistu u Otočac, odakle je helikopterom organiziran prijevoz prema Zagrebu.

Nakon izvlačenja unesrećenih iz vozila, vatrogasci osiguravaju mjesto nesreće do završetka policijskog očevida i micanja slupanih vozila službom auto-vuče, a u trenutku objave ovoga članka još uvijek se nisu vratili u bazu.

Obzirom da su obje odrasle osobe iz vozila slovačkih registarskih oznaka prebačene u bolnicu, djecu iz tog vozila na mjestu nesreće preuzeli su i zbrinuli djelatnici socijalne službe iz Otočca.

Policija je promet jednom trakom pustila negdje iza 16.00 sati, a u potpunosti će promet krenuti tek nakon uklanjanja oštećenih vozila sa prometnice i čišćenja iste.

 

JVP Plitvička jezera / I.B. 

Foto: fb 

 
LJETO U HOTELU JEZERO
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr