Lika nekretnine

Za vikend šest prometnih s težim posljedicama

Objavljeno: 07.08.2019

GOSPIĆ - Proteklog vikenda za području PU ličko-senjske dogodilo se šest prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama. U jednoj prometnoj nesreći jedna je osoba teško ozlijeđena. 

U nedjelju, 4. kolovoza u Novalji se dogodila prometna nesreća kada je 27-godišnji Slovenac upravljajući osobnim vozilom udario u motocikla kojim je upravljao 37-godišnji Slovak, te u motocikl kojim je upravljao 27-godišnji Slovak također. Od siline udara oba motocikla su odbačena na osobno vozilo kojim je upravljao 34-godišnji Sesvećanin, što je uzrokovalo da isto vozilo udari u osobni automobil kojim je upravljao 51-godišnji Talijan. U prometnoj nesreći teško je ozlijeđen vozač 37-godišnji motocikla, a vozač drugog motocikla i 34- godišnjak Sesvećanin su lakše ozlijeđeni. Zbog izazivanja prometne nesreće protiv Slovenca je podnijeta kaznena prijava nadležnomu državnom odvjetništvu. 

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđen je ukupno 77 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 5 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. 

Najveća koncentracija alkohola tijekom vikenda izmjerena je u subotu u Otočcu (1,97 g/kg), kod 26-godišnjeg Hrvata. On je isključen iz prometa i protiv njega je podnijet optužni prijedlog nadležnomu prekršajnom sudu.  

PU ličko-senjska

 
LJETO U HOTELU JEZERO
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr