Lika nekretnine

9. Velebitsko hodočašće zahvale Majci Božjoj - Krasno 2019.

Objavljeno: 09.08.2019

Udruga Specijalne policije iz Domovinskog rata“Ajkula“ provodi u vremenskom periodu od 08.-15.kolovoza 2019. godine projekt pod nazivom „9. Velebitsko hodočašće Zahvale Majci Božjoj – Krasno 2019.“, a sve u čast i slavu poginulim pripadnicim Oružanih Snaga RH i preživjelim Hrvatskim ratnicima za slobodu hrvatskog naroda s ciljem održavanja tradicionalnog i zajedničkog hodočašća hrvatskih branitelja, policajaca, vojnika i planinara visovima Velebita.

Projekt Velebitskog hodočašća danas ima međunarodnu dimenziju iz razloga što smo u suradnji sa partnerima International police association –Sekcija Hrvatska i Sportsko -penjačkim klubom „Čopalj“ pozvali i hodočasnike iz drugih zemalja da se priključe nama u spomenutom Hodočašću, te da se na završnom misnom slavlju povodom blagdana Velike Gospe 15.kolovoza 2019.godine u Velebitskom Marijanskom svetištu u Krasnu zajedno sa nama pomole Majci Božjoj - „Kraljici Hrvata“, koja je tijekom cijelog Domovinskog rata i vremena koje smo proveli na Velebitu do Vojno-redarstvene operacije „Oluja“ 1995. godine, bdjela i čuvala hrvatske dragovoljce, hrvatske branitelje, sve pripadnike Oružanih Snaga RH, a tako i nas pripadnike SJP Rijeka- Ajkula.

Tom će se prigodom u Svetište Majke Božje od Krasna prinesti ZAHVALNA SVIJEĆA, koja će se nositi duž cijele dionice Hodočašća od Tulovih greda do Zavižana- Krasna.

Hodočašće započinje 08.kolovoza 2019.godine, služenjem Sv.mise, blagoslovom Zahvalne svijeće i hodočasnika u crkvi Sv. Franje u Podpragu podno Tulovih Greda na južnom Velebitu gdje je spomen ploča sa imenima 51 poginulog pripadnika hrvatskih oružanih snaga koji su poginuli na Velebitu u Domovinskom ratu od 1991-1995.godine. Ruta hodočašća duž cijelog Velebita proteže se u svojoj stvarnoj duljini od preko 250 km, a time bismo obišli pozicije gdje smo boravili u vrijeme Domovinskog rata, a također obišli bi se najviši visovi od južnog do sjevernog Velebita (Sveto brdo,Vaganski vrh, Visočica, Alan, Zavižan....).

Posebnost Velebitskog hodočašća odražava obilazak mjesta pogibije hrvatskih branitelja koja se nalaze na području nepristupačnom za mnoge članove njihovih obitelji, a i nerijetko se nalaze u minski sumnjivom području. Obilaskom mjesta pogibija hrvatskih ratnika i heroja te položaja gdje se nalaze njihove spomen ploče iste ćemo urediti i pored njih zapaliti svijeće, a zajedničkom molitvom pokloniti se žrtvi koju su Hrvatska država, njeni branitelji i sveukupno stanovništvo podnijeli na putu stvaranja slobodne, samostalne i neovisne Hrvatske domovine.

I.B.

 
LJETO U HOTELU JEZERO
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr