Lika nekretnine

Od krađa, droge, povrede mira pokojnika do smrtnog stradavanja motociklista

Objavljeno: 12.08.2019

Tijekom proteklog vikenda (9. – 11. kolovoza 2019. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je devet kaznenih djela, dvadeset i četiri prometne nesreće i četiri narušavanja javnog reda i mira.

Policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske dovršili su kriminalistička istraživanja nad:

  • 52-godišnjom hrvatskom državljankom zbog osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo krađe. Sumnjiči se da je 26. srpnja 2019. godine, u jednom trgovačkom centru u Otočcu otuđila mobilni uređaj na štetu 28-godišnje hrvatske državljanke. Protiv nje je podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu,
  • 51-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje. Sumnjiči se da je 5. kolovoza telefonom prijetio smrću 40-godišnjem hrvatskom državljaninu,
  • 37-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. On je dana 8. kolovoza, po policijskim službenicima Policijske postaje Novalja zatečen u posjedovanju 103 grama droge tipa marihuana namijenjene za daljnju preprodaju,
  • 33-trogodišnjim talijanskim državljaninom zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo povrede mira pokojnika. Sumnjiči se da je 10. kolovoza sa arheološkog lokaliteta „Jaz“ na području Novalje otuđio jednu ljudsku kost.      

Počinitelji istih kaznenih djela su uhićeni i predani pritvorskim nadzornicima, a kaznene prijave dostavljene su nadležnim državnim odvjetništvima.

Noću, 8./09. kolovoza 2019. godine u Gradu Gospiću, nepoznati počinitelj je otuđio dijelove s dva traktora vlasništvo jednog poljoprivrednog obrta i jednog poljoprivrednog gospodarstva.

U petak, 9. kolovoza u popodnevnim satima u mjestu Vidalići, Grad Novalja, nepoznati počinitelj je provalio u obiteljsku kuću iz koje je otuđio novac vlasništvo 31-godišnje hrvatske državljanke.

U nedjelju, 11. kolovoza iz nezaključanog vozila u Gradu Gospiću, nepoznati je počinitelj otuđio torbicu sa dokumentima, naočalama i ključevima oštetivši 63-godišnjeg hrvatskog državljanina.

Istoga dana, nepoznati počinitelj je s plaže „Jadro“ u Staroj Novalji otuđio torbicu sa mobilnim uređajem, dokumentima, bankovnom karticom i novcem vlasništvo 23-godišnjeg nizozemskog državljanina, a iz kluba „Papaya“ torbicu sa mobilnim uređajem i ključevima vlasništvo 16-godišnje njemačke državljanke.

Policija traga za počiniteljima, a kaznene prijave biti će dostavljene nadležnim državnim odvjetništvima.

Jedna prometna nesreća je sa smrtno stradalom osobom. Šest prometnih nesreća je sa ozlijeđenim osobama, a dogodile su se na području Gospića (2), Korenice (2), Karlobaga (1) i Novalje (1) . U njima je jedna teže, a devet osoba lakše ozlijeđeno. Ostale prometne nesreće su s materijalnim štetom (18), a dogodile su se na području Gospića (6), Otočca (4), Korenice (2), Senja (2), Novalje (2), Donjeg Lapca (1) i Karlobaga (1).

Izdvajamo prometne nesreće sa smrtno stradalom i teško tjelesno ozlijeđenom osobom:             

- u petak, 9. kolovoza oko 13,35 sati u mjestu Jezerce, Općina Plitvička jezera, na kolniku državne ceste 429, dogodila se prometna nesreća kada je 31-godišnji grčki državljanin upravljajući motociklom grčke nacionalne oznake, uslijed neprilagođene brzine uvjetima i stanju na kolniku u namjeri da izbjegne kolonu vozila zaustavljenu na kolniku naglo skrenuo u lijevo, izgubivši kontrolu nad motociklom pri čemu je prednjom desnom stranom motocikla udario u prednju lijevu stranu osobnog automobila hrvatskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 27-godišnji singapurski državljanin. 

Vozač motocikla je uslijed zadobivenih ozljeda preminuo na mjestu događaja.

- prometna nesreća s teško ozlijeđenom osobom dogodila se 10. kolovoza kod mjesta Grabušić, Općina Udbina, kada  71-jednogodišnji hrvatski državljanin upravljajući osobnim vozilom zagrebačke registracijske oznake nije prilagodio brzinu kretanja vozila uvjetima i stanju na cesti (gustoći prometa), uslijed čega je s vozilom prešao na suprotnu prometnu traku i s prednjim lijevim djelom vozila udario u prednji dio vozila sisačke registracijske oznake kojim je upravljao 35-godišnji hrvatski državljanin, potom uslijed zanošenja udario u desnu bočnu stranu vozila zagrebačke registracijske oznake kojim je upravljao 51-godišnji hrvatski državljanin i metalnu ogradu od koje se odbio i zaustavio na kolniku.  

U prometnoj nesreći teže je ozlijeđena suvozačica vozila kojim je upravljao 51-godišnji hrvatski državljanin, dok su lakše ozlijeđeni 35-godišnji vozač osobnog vozila sisačkih registracijskih oznaka i 71-godišnjak koji je prouzročio prometnu nesreću.

Zbog izazivanja prometne nesreće protiv 71-jednogodišnjeg hrvatskog državljanina biti će podnesena kaznena prijava.                                                                                                        

Narušavanje javnog reda i mira  počinjena su tučnjavom na području Gospića (1), Senja (2) i Novalje (1).

Protiv počinitelja biti će podnijeti optužni prijedlozi nadležnom sudu.

 

PU ličko-senjska 

                                                                           

           

 
LJETO U HOTELU JEZERO
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr