Lika nekretnine

Proslavljena Velika Gospa u Brinju

Objavljeno: 16.08.2019

BRINJE - Gospićko-senjski biskup Zdenko Križić predslavio je blagdan Uznesenja BDM na nebo u Brinju, župi u Otočkom dekanatu, koja taj blagdan slavi kao svoj patron i koji je okupio preko tisuću župljana i hodočasnika. Uz biskupa Križića suslavili su na večernjoj misi domaći župnik Pejo Ivkić, župnik Križpolja, Stajnice i Lipica Juro Marčinković, župnik Švice i brinjski sin Mile Rajković, biskupov tajnik Mišel Grgurić i mladomisnik Krčke biskupije i domaći sin po majci Kristijan Perović i bogoslov Bruno Lovaković. Liturgijskom glazbom svečanost je uzveličao župni zbor pod vodstvom i uz orguljsku pratnju Josipe Škrtić.

Marija je kroz povijest bila glavna uzdanica našim obiteljima a njezino štovanje i poštovanje vidljivo je i kroz procesiju s njenim kipom, istaknuo je na početku biskup Križić. U svečanoj procesiji oko crkve središtem Brinja sudjelovale su sve udruge s prostora općine i župe, vatrogasci, planinari, lovci, nogometaši članovi KUD-a kao i ŽPV-a koji su nosili kip Majke Božje.

Župnik Brinja Pejo Ivkić, koji je zadnjih godina učinio goleme stvari na uređenju pastoralnih sadržaja uz crkvu, zahvalio je na koncu svim dionicima proslave i onima koji su tome pomogli u pripremi.

GSB/M.K.

 
Programi obilaska jezera
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr