Lika nekretnine

Svečano i radosno - kršteno dvoje djece

Objavljeno: 18.08.2019

OTOČAC - Danas, 18.kolovoza na blagan Sv.Jelene i dvadesete nedjelje kroz godinu u župnoj crkvi u Otočcu bilo svečano i radosno kršteno je dvoje male djece i to Ena i Vito. Središnju svetu misu u 11 sati predvodio je i propovijedao mons.mr.Tomislav Šporčić dekan i župnik otočki a crkveni zbor Sv."Cecilija" animirao je pjevanje, za orguljama je bila č.s.Ljubomira Lešić. 

Isus iz današnjeg evanđelja iznenađuje jakim izjavama: "Oganj dođoh baciti na zemlju... Krstom mi se krstiti i kakve li muke za mene dok se to ne izvrši... Mislite li da sam došao mir dati na zemlji? Nipošto, kažem vam, nego razdijeljenje." Kako to govori Knez mira, o kojem su pjevali anđeli nad Betlehemom? Kako Mesija, čiji nauk smo doživljavali kao poruku mira i radosnu vijest zajedništva, sklada i ljubavi, govori o vatri, razdorima i obiteljskim sukobima? Kako trebamo razumjeti ovo ješko i gotovo jedinstveno mjesto u evanđeljima?

Svijet danas traži od Crkve da ublaži svoja moralna načela, da "popusti" kad su u pitanju velike istine vjere. Ona, međutim, gori istim Duhom kojega je Krist donio u evanđelju, ostaje vjerna Bogu i čovjeku. Bog mora biti na prvom mjestu, Čovjek mora čuvati dostojanstvo svoje bogolikosti pod svaku cijenu od začeća i rođenja do starosti i prirodne smrti. Kršćanske i ljudske vrijednosti ostaju, brak i obitelj nemaju alternative.

I.B.

 
Programi obilaska jezera
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr