Lika nekretnine

Radionica u sklopu "Dječjelj ljeta" nastavlja aktivno a tema je bila kuglanje

Objavljeno: 20.08.2019

OTOČAC - Kao što je poznato Turistička i sportska zajednica našega grada uspješno provode radionicu za djecu u uzrastu od 5 do 14. godina pod nazivom “Dječje ljeto“.

Svaki put ove hvale vrijedne akcije okupi zainteresirane djevojčice i dječake no svaki put na drugu temu,a jučer je to bilo na temu kuglanje kao sportska grana i sve vezano za ovaj u našem gradu vrlo aktivan sport.

Na jučerašnjem susretu okupilo se dvadesetak djevojčica i dječaka različitih uzrasta a primjećena je i prisutnost roditelja a da okupljanje postigne zamisao pobrinuli su se ispred Turističke zajednice Grada Otočca Mladenka Orešković i Zajednica sportova Grada Otočca  mr.Suzana Bižanović.

Točno u zakazani 18.00 sati djeca su se odazvali neki i ranije, a u kuglani su ih dočekali sportaši i dobri poznavaoci kuglanja Hrvoje Devčić i Damir Dado Sladović.

Onima koji bolje poznaju kuglanje jasno je da taj sport  zahtjeva kondiciju i napor pa se najprije trebalo zagrijati i pripremiti tijelo za takav izazov,pa su djeca izvela potrebnu predpripremu,ili bolje rečeno zagrijavanje.

Nakon toga Hrvoje i Damir nastojali su pojasniti djeci na njima pristupačan način držanja kugle, pravilno držanje i pokret tijela te cilj bačenog hica.

Iako je bilo zamišljeno da se sve to obavi u roku od 18-19,30 sati, interesovanje za ovaj sport je nadmašilo očekivanje pa se to i odužilo jer pored praktičnih koraka bilo je i mnoštvo pitanja no nisu ostala bez odgovora.

Na kraju korisno za napomenuti je i činjenica da nova kuglana nije predodređena samo za starije nego i one koji će zasigurno nastaviti uspješno provoditi kuglački sport u našem gradu primjera i razloga ima mnogo jer prvoligaša u ovom sportu na državnoj razini nemaju ni veći gradovi a uspjesi K.K.“Velebita“ i drugih poznati su i mnogim učesnicima ove kako rekoh hvale vrijedne radionice za djecu.

 

Tekst i snimak:

Stjepan Brajković Murta.

 
PROLJEĆE NA PLITVIČKIM JEZERIMA
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr