Lika nekretnine

Drugi dan 2. hrvatskoga festivala hodanja okupio u Gackoj lijepi broj sudionika

Objavljeno: 08.09.2019

OTOČAC – Danas, na Malu Gospu, drugi je dan 2. hrvatskog festivala hodanja, kojega je organizirala Turistička zajednica Ličko-senjske županije, a u suorganizaciji s Hrvatskim savezom hodanja.

Iako je za danas najavljivalo jaku kišurinu, to se nije dogodilo, dapače, jutro je osvanulo za jesenje prilike prilično lijepo, ima nešto i sunca, namakne se tu i tamo koji oblak, ne prijeti kišom.

U gradskom parku u Otočcu okupio se lijepi broj hodača. Ima ih odsvakuda, Naravno da je najviše Gačana, zatim Ličana, ali ima Zadrana, Šibenčana, Riječana, Puljana, Zagrepčana, Bjelovarčana, Krapinaca, sudeći po registracijama vozila koja su okružila gradski park.

Hodanje je krenulo u 9 uri, a svatko je sukladno svojim mogućnostima i fizičkoj spremnosti mogao odabrati čak tri ture, onu od 10, 20 ili 30 kilometara. A da su sve ture atraktivne, jesu, idu uz rijeku Gacku i to je, koliko smo uspjeli doznati od nekih sudionika, prevagnulo da se prijave za hodanje u Gackoj. Uglavnom mnogo je hodača, neki govore da ih je 500, neki 700, čak se spominje brojka i od 1.000 hodača. Čini se da je najrealnija ona srednja, ali to nije toliko važno koliko sama ideja koja je pala na plodno tlo.

A nakon slatkog umora, u gradskom parku popodne sve sudionike čeka okrjepa.

I.B.

 
PROLJEĆE NA PLITVIČKIM JEZERIMA
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr