Lika nekretnine

Dva kaznena i osam prometnih

Objavljeno: 30.09.2019

GOSPIĆ - Tijekom proteklog vikenda (27.-30. rujna) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su dva kaznena djela i osam prometnih nesreća.

Od 16. do 28. rujna u Kurjaku, općina Udbina, nepoznati je počinitelj provalio u dvorišnu zgradu u vlasništvu 52-godišnjaka iz koje je ukrao više motornih pila.

U petak je u Žutoj Lokvi nepoznati počinitelj provalio u obiteljsku kuću u vlasništvu 41-godišnjaka iz koje nije ukrao otuđio, dok je sa kameno-drvenog objekta uz kuću ukrao kameru.

Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave nadležnomu državnom odvjetništvu.

Evidentirane su dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i to na području Gospića, a dogodile su se:

  • u petak u 17 sati u općini Perušić, kada je 61-godišnji Perušićanin upravljao traktorom pod utjecajem alkohola (1.04 g/kg) te se traktor zajedno s vozačem prevrnuo. Vozač traktora je teško ozlijeđen i zadržan je na liječenju u Općoj bolnici u Gospiću.
  • u subotu u 23.55 sati u Gospiću, kada je 38-godišnji Gospićanin upravljao osobnim automobilom udario u drugi automobil kojim je upravljao 31-godišnjak iz Štikade. U prometnoj nesreći je teško ozlijeđen 38-godišnji vozač te je prebačen u KBC Rijeka, dok je 31-godišnji vozač lakše ozlijeđen.

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Otočca (2), Gospića (1), Korenice (1), Senja (1) i Karlobaga (1).

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je ukupno 28 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 3 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je jučer u Brinju kod 21-godišnjeg Brinjaka (1.28 g/kg).

PU ličko-senjska

 
LJETO U HOTELU JEZERO
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr