Lika nekretnine

Članovi FD Otočac njeguju lijepe odnose među sobom

Objavljeno: 20.10.2019

OTOČAC – Kako je to lijepo kada ljudi imaju osjećaja za druge ljude, kada s njima dijele radosti i tuge, kada ih se sjete, kada ih svojim sjećanjem počaste. Svakako da onome kome je to namijenjeno i te kako godi, odjeća se da pripada sredini, da nije zaboravljen, napušten, da nije odbačen. A to se ovih dana dogodilo dugovječnoj članici Folklornog društva Otočac gospođi Ružici Dujmović. Napunila žena 80 ljeta i na sam rođendan su je njeni prijatelji iz Folklornog društva odlučili počastiti velikim buketom crvenih ruža (ruža Ruži), podružiti se, zaplesati, zapjevati i počastiti se.  

A teta Ružica, kako je zovu, bila je nezamjenjiva u ovomu folklornom društvu. Dok su neki odlazili puni srdžbe, napuštali društvo, ona je ostajala i ustrajala. Dok je prijetila opasnost da se društvo raspe kao zrela tikva, ona je ostajala. Kad god je trebalo uskočiti s kakvom opremom, komadom tradicijske nošnje, tu je bila teta Ružica koja bi na svoju mašinu začas „zdrndala ča je trebalo“, ako su za pozornicu trebali kakvi ruralni rekviziti, to će teta Ružica. Uglavnom bila je dobri duh Folklornog društva Otočac, po prirodi optimistična i taj je optimizam prenosila na druge, a to nije nimalo nevažno, osobito u kriznim vremenima, a bilo ih je. Ne ćemo reći da je teta Ružica sačuvala društvo, ali nije to ni daleko od istine.

Dalo bi se još toga dosta reći o gospođi Ružici, za sada neka ostane na ovome: sritan van rojedan, teta Ruža! I nek Vas Bog požive i drži u zdravlju i pri zdravoj pameti.

M.K.

 
Ponuda zimskih aranžmana s uključenom ulaznicom u Nacionalni park
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr