Lika nekretnine

Prihvaćeno izvješće za ovu i Program rada za iduću godinu

Objavljeno: 04.11.2019

OTOČAC – Prošlog tjedna je u gradskoj vijećnici u Otočcu održana sjednica Turističkog vijeća, a potom i Skupštine Turističke zajednice grada Otočca.

Izvješće o radu u Turističke zajednice za devet mjeseci ove godine podnijela je direktorica Turističkog ureda Mladenka Orešković. Prema raspoloživim podacima iz sustava e-Visitor s 30. rujna ove godine ukupno je registrirano 379 smještajnih jedinica u 125 objekata, što je 5 posto više smještajnih jedinica i 11 posto više objekata u odnosu na isto razdoblje prošle godine, kada je bilo 362 smještajnih jedinica u 113 objekata.

Broj kreveta dosegao je brojku od 956 postelja, što je povećanje za 8 posto, lani ih je bilo 884 kreveta. Broj dodatnih kreveta porastao je za 18 posto. Ukupni kapacitet kreveta (osnovni i dodatni kreveti) dosegli su nevjerojatnu brojku od 1.166 kreveta.

Porastao je i broj obveznika, ukupno ih je 120, od čega četiri hotela i jedno kamp odmorište, što u odnosu na lani 10 posto više, kada je bilo registrirano 109 obveznika.

Prema raspoloživim podacima iz sustava e-Visitor za prvih devet mjeseci ukupno je ostvareno 38.140 dolazaka i 50.690 noćenja, što u usporedbi s prošlogodišnjim podacima znači 3 posto više dolazaka i 9 posto više noćenja. Loše vremenske prilike utjecale su na popunjenost kapaciteta u prvih šest mjeseci, međutim te su brojke za devetomjesečno razdoblje izuzetno dobre.

Kako je naglasila direktorica Orešković, program rada za sljedeću u jednom dijelu bit će nastavak uspješnih ranijih aktivnosti usmjerenih na unapređenje turističkog proizvoda destinacije, ali i novih elemenata ključnih radi boljeg pozicioniranja Otočca kao stacionarne, a ne tranzitne turističke destinacije. A realizirat će se ovisno o priljevu financijskih sredstava kao i uključenosti i zajedničkog djelovanja svih potrebnih čimbenika razvoja turizma grada Otočca.

Promotivne aktivnosti u 2020. godini temeljit će se na oglašavanju, odlasku na inozemne i tuzemne sajmove te kontinuiranom  izlasku u medije koji daju kanal kroz koji se promotivne poruke mogu prenijeti odabranom tržištu i tržišnim segmentima.

Prioritetni ciljevi u 2020. godini će se ostvarivati kroz jačanje suradnje s javnim i privatnim sektorom, uspostavljanjem bolje suradnje s udrugama i lokalnim stanovništvom, povećanjem prosječne duljine boravka turista u gradu, unapređenjem postojećih manifestacija s ciljem generiranja većeg turističkog prometa i povećanjem vidljivosti Otočca kao cjelogodišnje turističke destinacije.

Na sjednici Turističkog vijeća i Skupštine izneseno je obilje drugih podataka, no to bi svakako premašilo svrhu ovog članka.

Izvješće i Program rada za sljedeću godinu tijela Turističke zajednice grada Otočca su prihvatila.

M.K.

 
PROLJEĆE NA PLITVIČKIM JEZERIMA
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr