Lika nekretnine

Čerišnjice pobrale ovacije šibenske publike

Objavljeno: 10.11.2019

ŠIBENIK – Otišle jučer naše Čerišnjice u Šibenik na 1. međunarodni festival dječjeg folklora. Em je festival, em međunarodni, em se nekuda putuje, u Šibenik se putuje, sve je to izazovno, nestrpljenje i ushićenje se moglo vagati na vagi. Doduše jest da je kiša, ali komu kiša smeta? Čerišnjicama nimalo.

I tako su sinoć u šibenskom kazalištu Čerišnjice nastupile s drugih 17 dječjih folklornih skupina iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Izvele su Kolijane, taj sada već gotovo zaboravljeni običaj kolendanja bio je iznenađujući i za stručno povjerenstvo koje je pratilo nastup. Kako kaže njihova voditeljica Verica Dasović, „ne da se falimo, al su Čerišnjice blisnule na bini“ (ne pale, nego osvojile srca publike). Svakako da su bile zamijećene među drugima dječjim skupinama.

Kako ovaj festival nije bio nikakva natjecateljskog karaktera, svim skupinama dodijeljene su zahvalnice organizatora. A danas, iako je kišovito, Čerišnjice razgledaju ljepote Šibenika i Šibensko-kninske županije. I u temu je ljepota folklora.

M.K.

 
LJETO U HOTELU JEZERO
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr