Lika nekretnine

Koji licemjeri! Ni Vukovar im nije svetinja!

Objavljeno: 19.11.2019

Dr. Herman Vukušić referira  se na izjave bivšeg ministra Predraga Freda Matića i njegov  prvog suradnika Bojana Glavaševića i njihove izjave na obljetnicu pada Vukovara:

Danas, na dan kada se prisjećamo tragedije Vukovara, te svih drugih žrtava Domovinskog rata i svih branitelja koji su pali za Domovinu, čitam na portalima kako je bespredmetno i nepotrebno ovaj dan ubuduće obilježavati kao blagdan.

Dapače, nekima je to štoviše i morbidno, kao, na primjer Bojanu Glavaševiću, koji kaže sljedeće:

“Mauzolej je mjesto za mrtve, za žive u mauzoleju nema mjesta. Pretvaranjem Vukovara u mauzolej, krade mu se pravo na život, na budućnost i na sreću”.

Njegov potrčko (ne nisam pogriješio, dobro sam rekao: Glavaševićev potrčko i potpisatelj računa) Fred Matić u svojem globalno poznatom sarkastičnom stilu kaže kako ćemo sljedeće godine govoriti: “Čestitam ti pad Vukovara”!

Koji licemjeri!

Hektolitri tinte već su ispisani o “biserima” ove dvojice, kao i o Glavaševićevom hedonističkom životu na račun poreznih obveznika, ali ovo je uistinu previše.

Samo kao ilustraciju njihovog manjka političke kulture i sračunate subverzivnosti na račun žrtava Domovinskog rata ovdje ću spomenuti primjer američkog Dana spomena (Memorial Day).

To je blagdan koji se u SAD-u obilježava svakog posljednjeg ponedjeljka u svibnju, a korijene vuče još od razdoblja nakon američkog građanskog rata u 19. stoljeću.

Na taj dan Amerikanci se diljem SAD-a prisjećaju svih svojih poginulih ratnih veterana, obilaze im groblja, održavaju kolone i parade u njihovu čast.

Do 1968. taj se dan uvijek obilježavao 30. svibnja, ali tada američki Kongres donosi zakon po kojem je to zadnji ponedjeljak u svibnju kako bi savezni zaposlenici imali produljeni vikend.

Ovaj zakon stupa na snagu 1971. godine i od tada je Dan spomena američki nacionalni blagdan i neradni dan.

Ili, ako baš hoćete, sve savezne države SAD-a na taj se dan pretvaraju u “mauzolej” gdje po grobljima jedni drugima Amerikanci čestitaju Dan spomena i sjećaju se svojih poginulih veterana.

Ali Bojan i Fred naravno znaju bolje…

Maxportal.hr

 
LJETO U HOTELU JEZERO
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr