Lika nekretnine

Samo jedno kazneno, četiri prometne i dva javna reda i mira

Objavljeno: 02.12.2019

GOSPIĆ - Tijekom proteklog vikenda (29. studenog – 2. prosinca) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je jedno kazneno djelo, četiri prometne nesreće i dva narušavanja javnog reda i mira.

U četvrtak, 28. studenog 2019., u ugostiteljskom objektu u Otočcu je nepoznati počinitelj ukrao novčanik s novcem i osobnim dokumentima u vlasništvu 53-godišnjeg Otočanina. Policija traga za počiniteljem, protiv kojega će biti podnijeta kaznena prijava nadležnomu državnom odvjetništvu.

Dvije prometne nesreće su s ozlijeđenim osobama, a dogodile su se na području Gospića i Otočca. U njima su dvije osobe lakše ozlijeđene.

Ostale dvije prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića i Otočca.

U petak, 29. studenoga, od 10 do 15 sati su policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske u suradnji s djelatnicima Carinske uprave i Hrvatskih cesta na autocesti na odmorištu Brloška Dubrava proveli preventivno-represivnu akciju „Nadzor tehničke ispravnosti i osovinskog opterećenja“. Tijekom provođenja akcije utvrđeno je 19 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega 4 prekršaja tehničke neispravnosti, 5 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 6 prekršaja nekorištenja svjetla.

Tijekom proteklog vikenda provedene su i ostale preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđen je ukupno 31 prekršaj prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 4 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je noćas u Senju kod 31-godišnjeg Zagrepčanina (1.37 g/kg).

Najveća utvrđena brzina kretanja od 208 km/h izmjerena je u subotu na autocesti kada je 40-godišnji Zagrepčanin upravljao osobnim automobilom. On je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije na području RH u trajanju od 1 mjeseca.

Narušavanja javnog reda i mira počinjena su drskim ponašanjem na području Otočca, te tučnjavom na području Gospića. Protiv počinitelja će biti podnijeti optužni prijedlozi nadležnom sudu.

PU ličko-senjska

 

 
LJETO U HOTELU JEZERO
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr