Lika nekretnine

Obnovljivi izvori energije u poljoprivredi

Objavljeno: 04.01.2020

OTOČAC – Početkom prosinca prošle godine objavljen je Natječaj za tip operacije 4.1.3 “korištenje obnovljivih izvora energije”. Prijava na ovaj natječaj počela je odmah iza Nove godine i potrajat će do 31. ožujka ove godine.

Za ovaj natječaj namijenjeno je 100 milijuna kuna, od toga EU sudjeluje s 85 posto, a ostatak osigurava Hrvatska.

Svrha natječaja je povećanje učinkovitog korištenja energije, a korisnici mogu biti fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika. Visina javne potpore je od 5.000 do 1.000.000 eura u protuvrijednosti u kunama, intenzitet se kreće do 50 posto, odnosno do 90 posto.

Intenzitet potpore po projektu može se uvećati za dodatnih 20 posto ako je u pitanju ulaganje koje provodi mladi poljoprivrednik; ako se ulaganje odvija u planinskom području, području sa značajnim prirodnim ograničenjima ili ostalim područjima s posebnim ograničenjima ili ako je ulaganje povezano s agro-okolišnim i klimatskim djelatnostima.

Potencijalni korisnici  su obiteljska poljoprivredna gospodarstva, obrti registrirani za poljoprivrednu djelatnost te trgovačka društva za poljoprivrednu djelatnost.

M.K.

 

 
LJETO U HOTELU JEZERO
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr