Lika nekretnine

Projekt Zaželi – Program zapošljavanja žena

Objavljeno: 14.01.2020

OTOČAC - Projekt Zaželi – Program zapošljavanja žena je projekt s ciljem unaprjeđenja položaja žena na tržištu rada i zaštite prava žena u skladu s europskim i nacionalnim preporukama. Projektom se promiče socijalna uključenost i sprječavanje siromaštva na način da žene u nepovoljnom položaju na tržištu rada skrbe o starijim osobama u nepovoljnom položaju.

Ovaj projekt provode jedinice lokalne uprave i samouprave te neprofitne organizacije u trajanju do 30 mjeseci. Naglasak je na zapošljavanju žena starijih od 50 godina, s najviše završenom srednjom stručnom spremom, žene s invaliditetom, žene žrtve trgovanja ljudima, liječene ovisnice, žrtve obiteljskog nasilja, beskućnice.

Grad Otočac sudjeluje u ovomu europskom projektu. U rujnu 2019. je otočki gradonačelnik potpisao ugovor u trajanju od 24 mjeseca s 10 žena, pripadnica ciljane skupine projekta. Zaposlene žene skrbe o ukupno 52 krajnja korisnika koji se nalaze na području grada Otočca te će svojim radom i aktivnostima doprinijeti poboljšanju kvalitete života pružajući pomoć u obavljanju svakodnevnih poslova. U svrhu lakše mobilnosti žena do krajnjih korisnika, projektom je nabavljeno i pet bicikala.

Nositelj projekta je Grad Otočac, a partneri projekta Hrvatski zavod za zapošljavanje i Centar za pomoć u kući Senj. Projekt ukupne vrijednosti 1.723.165,58 kuna u potpunosti je financiran iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

M.K.

 

 
LJETO U HOTELU JEZERO
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr