Lika nekretnine

Biskup Bogović: Budite dosljedni u dobru !

Objavljeno: 17.01.2020

OTOČAC - Drugog dana duhovne priprave u programu proslave Sv.Fabijana i Sebastijana suzaštitnika Župe Otočac i Dana Grada Otočca, te zaštitnika Gacke doline večernju misu u 18,00 sati u crkvi Presvetog Trojstva u Otočcu predvodio je i propovijedao mons.dr.Mile Bogović, biskup u miru u zajedništvu s don Anđelkom Kaćunkom župnikom iz Kompolja,Brloga i Vratnika,  vlč.Nikolom Kekić župnikom iz Sinca, Ramljana i Čanka, mons.mr.Tomislavom Šporčić župnikom i dekanom otočkim te don Jurom Ladišić pastoralnim suradnikom za slijepe i slabovidne, svećenikom u miru. 

U svojom homiliji biskup Bogović kazao je kako je zavjetni dan otočke župe i Gacke doline postao i Dan Grada Otočca. Izabrali su nešto bolje.To je uvijek dobro. Dosljednost je vezano uz dobro a mučenici su bili dosljedni u svojoj vjernosti Isusu Kristu. To zapravo znači biti vjeran ljubavi prema Bogu i čovjeku. To Isus nije nikada zataio i pokazao je da je taj put ispravan pa makar vodio do križa. Sve je dosljedno činiti što je bilo korisno za nas i naše spasenje. Fabijan i Sebastijan vidjeli su u Kristu smisao i vrijednost svog života i života svakog čovjeka, cilj svog života. Mogli su izbjeći da ne završe kao mučenici no oni su željeli ostati vjerni Isusu Kristu i pod cijenu života. Bili su dosljedni. Nisu vrludali, mijenjali se. Isus je bio uvijek dosljedan, ali u ljubavi prema čovjeku.

Bila je jedna skupina ljudi koja je sebe smatrala mjerilom i odbacila je Isusa. Bili su dosljedni u odbacivanju pa su ga morali optužiti pred vlastima i tražiti njegovu smrt.Tu skupinu je prepoznao Ivan Krstitelj i rekao je da su leglo gujinje. Njih je prepoznao i Isus i rekao im da su licemjeri, da su poput obijeljenih brobova koji su izvana lijepo pofarbani, a unutra je trulež. Oni ne žive za druge nego rade tako da svi trebaju živjeti za njih. Zato se trebaju pretvarati, glumiti istinoljupce i pravednike, a ništa od toga nema. Tu idu za visokim mjestima, položajima, traže prva mjesta i hole da ih drugi hvale. Licemjeri će su vijek znati praviti, kada je to njima korisno, da su pravi vjernici, pravednici, bogoljubi, domoljubi, a nisu ništa od toga u svojoj nutrini. Ja danas, ja jučer - bojim se da se ta dva ne potuku. Nisu dosljedni onome kako se izvana pokazuju. Ima neka druga računica zašto se tako pretvaraš - kazao je biskup Bogović. 

Budite dosljeni u dobru, dosljedno se mijenjajte izabirući uvijek ono što je bolje, ispravnije pa makar bilo i teže. Taj put je pokazao Isus, njime su išli Fabijan i Sebastijan. Nasljedujmo ih u toj dosljednosti  - poručio je biskup Mile. 

Euharistijsko slavlje animirao je združeni zbor župe Sinac i dječji zbor "Anđeli" iz Otočca a pod vodstvom s.Ljubomire Lešić uz orguljašku pratnju Gabrijele Degoricija. 

Poslije u Pastoralnom centru župe Otočac održano je predstavljanje 16.broja "Vrila" godišnjaka župa otočkog dekanata o kojem su govorili sam urednik mons.mr.Tomislav Šporčić, prof. Manja Kostelac-Gomerčić i doc.dr.sc.Jasminka Brala-Mudrovčić. VIS "Trinitas" uveličao je promociju uz nekoliko duhovnih pjesama. 

I.B. 

 
LJETO U HOTELU JEZERO
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr