Lika nekretnine

Don Jure Ladišić dobitnik nagrade Grada Otočca, uručene i plakete i medalja Grada Otočca

Objavljeno: 20.01.2020

OTOČAC - Danas na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Otočca u povodu Dana Grada Otočca i blagdana sv.Fabijana i Sebastijana suzaštitnika Župe Otočac i zaštitnika Gacke doline u Gackom pučkom otvorenom učilištu uručena je nagrada Grada Otočca, Plakete i medalja. Nagrade su uručili gradonačelnik dr.Stjepan Kostelac i predsjednik Gradskog vijeća Grada Otočca dr.sc.Branislav Šutić. 

NAGRADA GRADA OTOČCA - don Juri Ladišiću, svećeniku u miru Dubrovačke biskupije koji posljednjih desetljeća živi i djeluje u Gospićko-senjskoj biskupiji i duhovniku slijepih i slabovidnih osoba za dugogodišnji pastoralni i humanitarni rad kao svećenika i kao predsjednika Udruge slijepih i slabovidnih Ličko-senjske županije.

PLAKETA GRADA OTOČCA – Draženu Bošnjakoviću, ministru pravosuđa Republike Hrvatske za osobni angažman iskazan u postupku uspostave Stalne službe Općinskog suda u Gospiću u Otočcu, čime se doprinosi razvoju Grada Otočca.

PLAKETA GRADA OTOČCA – Trgovačkom društvu TGM d.o.o. Otočac, Ive Senjanina 27, Otočac, za istaknute uspjehe u obavljanju gospodarske djelatnosti čime promiče ime Grada Otočca širom Republike Hrvatske i izvan njezinih granica.

PLAKETA GRADA OTOČCA – Trgovačkom društvu PC GRUPA d.o.o.Otočac, Ante Starčevića 6, Otočac, za kontinuiran višegodišnji gospodarski rad na području Grada Otočca, čime pronosi ime Grada Otočca u Republici Hrvatskoj i inozemstvu.

PLAKETU GRADA OTOČCA – Slavku Tucakoviću, dipl.ing. počasnom članu DVD-a Otočac iz Koprivnice za dugogodišnji neprekidni angažman u području vatrogastva i osobni doprinos vatrogastvu na području Grada Otočca.

MEDALJA GRADA OTOČCA – Vlč. Ivici Miškulinu, župniku župe BDM od Svete Krunice u Ličkom Lešću i Župe Uzvišenje Svetog križa u Prozoru za višegodišnji nesebičan pastoralni, karitativni, humanitarni i društveno zapažen rad.

Neki od dobitnika nagrada su se ispričali zbog nemogućnosti dolaska pa će im nagrade biti naknadno uručene. U ime nagrađenih zahvalio se biranim riječima don Jure Ladišić. Svećenik je uime svih nagrađenih uputio riječi zahvale te poželio da među svima djeluje pozitivan duh, duh jedinstva, duh koji pokreće, duh koji je pozitivan. Taj duh neka prati naš Otočac i Hrvatsku, kazao je.

Jure Ladišić rođen je u Ličkom Lešću 1951. godine od oca Jure i Franjke Gomerčić. Pučku školu završio je u Ličkom Lešću, gimnaziju u Pazinu i Rijeci, a teologiju u Zagrebu i u Eichstattu. Za svećenika je zaređen u Eichstattu u Njemačkoj 22. listopada 1982. godine. Prvu službu imao je kao kapelan u Žrnovu na otoku Korčuli, potom je godinu dana upravljao župom Lopud. Zbog bolesti od 1984. nije bio u aktivnoj službi. Kratko je godine 1991. bio na službi u župi Lisac.

Od godine 1994. je kapelan u Društvu slijepih i slabovidnih Ličko-senjske županije Gospić sa sjedištem u Gospiću. Od 2015. godine predsjednik je i pastoralni asistent (svećenik) Udruge slijepih Ličko-senjske županije u Otočcu. Djeluje i kao pastoralni suradnik u župi Presvetog Trojstva u Otočcu.

I.B. 

 
LJETO U HOTELU JEZERO
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr