Lika nekretnine

Proslava Fabijanove završila blagoslovom župnog stana u Otočcu

Objavljeno: 21.01.2020

OTOČAC - Na blagdan Sv. Fabijana i Sebastijana, suzaštitnika župe Otočac i Dana grada Otočca, te zaštitnika Gacke doline, nakon večernje mise župnik je ugostio zbor mladih Trinitas. Zbor Trinitas redovito pjeva na nedjeljnima večernjim misama, te za značajnije blagdane poput ovoga. Tako je ovo bila još jedna prigoda da se povodom suzaštitnika župe kratko okupe i počaste sa župnikom, a posebno da pod vidom suradništva sudjeluju u blagoslovu župnog stana. 

Prije kratkog počašćenja, župnik Šporčić zajedno s okupljenim članovima zbora blagoslovio je župni stan, poput svih drugih kuća i stanova u Otočcu. Molitvu blagoslova prikazali su za sve župne suradnike, prijatelje, poznanike i one koji pomažu župnika i župu u svakom smislu.

Nakon obreda blagoslova i molitve razgovor se vodio upravo na temu aktivnosti mladih, zatim prisjećajući se prošlogodišnjih proslava Fabijanova, osvrnuli smo se na dopodnevno svečano misno slavlje kojeg je predslavio biskup mons. Zdenko Križić, mnogi koji su mogli sudjelovati na dopodnevnom slavlju izrazili su veliko zadovoljstvo, a nije ga skrivao ni župnik Šporčić, koji se iskazao posebno po pitanju organizacije petodnevne priprave uoči Fabijanove i glavne svečanosti. Prisjećali su se i koncerata povodom godišnjica djelovanja zbora Trinitas, zatim mnogih uvaženih gostiju koji su posjetili župu upravo povodom Fabijanove, među njima i kardinal Bozanić (2010. g.). U ugodnoj atmosferi vrijeme je brzo prolazilo, smijeha nije manjkalo. Na kraju su svi zaključili da bi upravo ovakvih druženja trebalo biti češće.

ŽO/M.K.

 

 
LJETO U HOTELU JEZERO
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr