Lika nekretnine

Kuglački klub "Velebit" pobjedom nad Medveščakom 1958 nastavio takmičenje

Objavljeno: 26.01.2020

OTOČAC - Dugo najavljivan susret odigran jučer na gradskoj kuglani između ekipe Velebita iz našega grada i gostiju iz metropole Medveščaka 1958,okončan je nadmoćnom pobjedom domaće ekipe, a ako se uzme u obzir da gosti iz zagrebačke metropole predstavljaju jednu od najjačih ekipa u državi,lako je shvatiti koliko je spremno domaća ekipa dočekala goste.

I najveći optimisti nisu računali više od nerješenog rezultata, no mudra taktika, borbenost i veliki optimizam urodili su plodom tako da je pobjeda od 6:2 više nego veliki uspjeh ekipe domaćina odnosno Velebita.

Ako se u kuglanju spomene taktika onda to znači u prvu postava ili trojku treba postaviti najjače igrače a ako se uspije u nakani protivnik pada u rupu i teško se oporavlja. Upravo se to dogodilo u ovoj za ekipu Velebita važnoj utakmici ,jer predzadnje mjesto na tablici nije mnogo ugodno a tu se svrstala ekipa domaćina.

Novogodišnji turniri aktivni treninzi i par prijateljski susreta ojačali su znatno domaću ekipu i uspjeh kako vidimo nije izostao. Okončanjem ovog desetog kola državnog prvenstva ekipa Velebita pomakla se ka vrhu tablice i društvu najjačih.

Ekipa domaćina oborila je zavidnih 3490.čunjeva, dok je ekipa gostiju s 72.čunja manje odnosno 3418 čunja pretrpila teški poraz od  6:2.

Najbolji pojedinac kod gostiju bio je Zlatko Filipančić s 611.č.,dok je kod domaćina ovaj put najbolji pojedinac bio Petar Zubčić s 597.č.

Korisno za napomenuti je i činjenica da su svi kuglači domaće  ekipe postigli ujednačeni broj oborenih čunjeva što je dokaz uigranosti i nada da nadolaze bolji dani što se tiče rezultata i uspjeha.

Već sljedeće subote ponovo na gradskoj kuglani predstoji zanimljiv susret,jer ekipa Velebita dočekuje goste prijatelje i velike takmace iz Zadra,a podrška koja je bodrila jučer veliki je vjetar u leđa domaćoj šestorki.

Nakon kraćeg druženja goste je pozdravio i ispratio put Zagreba Hrvoje Devčić, a lijepim željama i osmjehom  nastojao im je koliko toliko popraviti raspoloženje.

Susret u gradskoj kuglani uspješno su priveli kraju suci Dražen Netahli i Drago Pleša, uz neizostavnu asistenciju Dade Sladović.

 

Tekst i slike:

Stjepan Brajković Murta

 
LJETO U HOTELU JEZERO
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr