Lika nekretnine

Blagoslov stigao i u Melnice, završava na Vratniku

Objavljeno: 01.02.2020

MELNICE - Poučen iskustvom prijašnjih snježnih zima, župnik don Anđelko je – ne vjerujući stoljetnom kalendaru! – odmah na početku siječnja obavio blagoslov u Crnom Kalu, jer je dugoročna prognoza nije bila pouzdana (ipak, Bog je dao stabilno vrijeme).

Nakon blagoslova u Kompolju i Brlogu, župnik je u petak krenuo u Melnice – kroz Hrvatsko Polje, pa kroz Kal (gdje se paljenjem zimske trave priprema podloga proljetnoj), zatim kroz Vrziće (gdje napuštene kuće govore o "vrzinom kolu" prošlosti i budućnosti čak i na "višim razinama").

U Melnicama je, unatoč tmurnom vrjemenu, pohodio obitelji od Poljane do ispod gostionice "Pušina". Upravo odatle kreće blagoslov u subotu, 1. veljače – taj dio Melnica i sve kuće na glavnoj cesti prema Senju pohodit će mons. Milan Šimunović, a don Anđelko će blagosloviti ostale kuće u Vratniku. Obojica će krenuti poslije 10,30 sati, radujući se vedrom susretu s vjernicima, u nadi da se i oni raduju blagoslovu (koji posljednjih godina nikada nije "došao tako rano!").

A.K.

 

 
Ponuda zimskih aranžmana s uključenom ulaznicom u Nacionalni park
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr