Lika nekretnine

Proglašeni najbolji u sportu grada Otočca u 2019. godini

Objavljeno: 04.02.2020

OTOČAC - Najbolje u otočkom sportu za 2019. godinu Zajednica sportskih udruga Grada Otočca nagradila je večeras na svečanosti proglašenja sportaša godine, koja je održana u Gradskoj vijećnici Grada Otočca. Laureate izabrala je Zajednica sportskih udruga Grada Otočca na temelju prijedloga sportskih klubova, a na osnovu kriterija o proglašenju sportaša i kluba godine proglašava najbolje u sportu u 2019. godini.

Gradonačelnik Stjepan Kostelac, zamjenik predsjednika Zajednice sportskih udruga Grada Otočca Žarko Furlan, tajnica ZSU Grada Otočca Suzana Bižanović i član izvršnog Odbora Željko Odorčić najboljim su sportašicama i sportašima uručili priznanja čestitavši im na izvanrednim uspjesima. Uz priznanja sportaši su nagrađeni i skromnim novčanim nagradama.

Gradonačelnik Kostelac ispred Grada Otočca i svoje osobno ime pozdravio sve sportaše i roditelje koji su danas došli. Nekada smo to dodjeljivali na svečanosti Dana Grada Otočca na zajedničkoj sjednici međutim to smo razdvojili prije par godina. Gradonačelnik je čestitao svim nagrađenim, na njihovim rezultatima, na trudu koji je uložen, a ujedno se zahvalio i na promociji grada Otočca na različitim takmičenjima, utakmicama i drago nam je da to radite i nadamo se da će te to i dalje biti uspješni i da ćemo mi podržavati vaš rad. Kao Grad izdvajamo značajnija sredstva za sport to se negdje vrti oko 1,5 milijuna kuna, ove godine predvidjeli smo u Proračunu 3,5 milijuna kuna međutim zaslugom Gradskog vijeća taj dio novca je skinut iz proračuna, trebalo je biti 200 tisuća kuna za sportske udruge, skinuti su nam novci za izgradnju boćališta 200 tisuća kuna, za početak izgradnje Sportskog centra kojeg planiramo graditi ovdje gdje se nalaze ova dva hangara, na tom zemljištu. Budući je proračun stavljen van snage nadamo se da ćemo uz riječi Ministarstva te novce vratiti u Proračun te da ćemo odraditi ovu godinu uspješno.

Žarko Furlan u ime ZSU Grada Otočca pozdravio je sve prisutne i opravdao izostanak predsjednika Nikole Pempera. Furlan je kazao kako je lijepo i ponosno da imamo mladost u sportu, jedna lijepa velika je stvar u našoj Županiji da ima 1000 i nešto registriranih igrača to je jedan veliki potencijal. Bavimo se sportom, razvijamo zdrav duh i odvajamo se od onih svakodnevnih problema, obaveza, tehnike, tehnologije koja nas lagano ubija. Osnova razvoja toga svega je evo upravi vi mladost, ja gledam tu su sve mladi ljudi do nekih 30-40 godina uz nekoliko starijih ekipa koji zastupaju kuglači. Upravo na vama mladima je onaj dio razvoja sporta, razvoja duha, i danas sutra mladosti koja bi trebala pokrenuti ovaj grad. Ja vam još jednom čestitam što se bavite sportom , mi kao Zajednica zahvaljujući Gradu Otočcu koji nam može izdvojiti sredstva, a u odnosu na neke druge županije čak i zavidnom nivou, u kontaktu s drugim Zajednicama kojima se čujemo imaju daleko teži način funkcioniranja i financiranja sporta, bez obzira na sve poteškoće mislim da ćemo nastaviti i zajednički rješavati taj dio sporta. Sport je osnova razvoja i psihičkog i duhovnog dijela da se ljudski organizam i tijelo razvijaju sasvim jednim normalnim tijekom u odnosu na svakodnevne obaveze koje jesu. Mladi su baza, mladi su potencijal, to pokušajmo prihvatiti, pokušajmo se svi zajedno uključiti, neko će teže financijski ići netko malo lakše, osnova je da moramo se zajednički udružiti, moramo taj dio sredstava raspodijeliti. Teško je podijeliti sportove pojedinačne i ekipne, jako teško je napraviti neku raspodjelu kako je netko dobio više a netko manje. Nama su kuglaši prva liga, malonogometaši druga liga, košarkašice druga liga, , veliki nogomet u četvrtoj ligi, konopaši prvaci države to je jedan veliko doprinos koji moramo priznati, nije lako to postići, biciklisti koji su standardno u tom svom dijelu postižu rezultate, taekwondo klub koji već standardno postiže prvo, drugo i treće mjesto u muškoj i ženskoj ekipi . Zahvaljujem se svima vama na velikim rezultatima – kazao je Furlan. 

1.Najbolji sportaš Grada Otočca u 2019.godini je MATIJA OSTOVIĆ član Nogometnog kluba Otočac

2.Najbolja sportašica Grada Otočca u 2019.godini je KARLA LONČAR članica Tae-kwon-do kluba Gacka

3.Sportska nada za 2019.godinu u muškoj kategorizaciji je MATEJ BRONZOVIĆ član Malonogometnog kluba Otočac

4.Sportska nada za 2019.godinu u ženskoj kategorizaciji je NIKA GLUMIČIĆ članica Ženskog košarkaškog kluba Otočac

5.Najbolji sportski klub u 2019.godini je UDRUGA GAČANSKI KONOPAŠI OTOČAC

6.Posebno priznanje za sportska postignuća dobila je UDRUGA ŽENA SPORTSKE REKREACIJE OTOČAC

Obrazloženje za svakog dobitnika ponaosob:

NAJBOLJI SPORTAŠ GRADA OTOČCA U 2019. GODINI JE:

MATIJA OSTOVIĆ član Nogometnog kluba Otočac

Matija Ostović je postao član NK Otočac sa svojih 10 godina, te je svoje prve korake napravio pod trenerskim vodstvom Nikole Glavinića i Dražena Sladovića. U 12 godina treniranja u NK Otočac prošao je sve selekcije gdje je uvijek bio među najboljim strijelcima kao pravi golgeter. Nakon dokazivanja u mlađim kategorijama postao je član seniorske ekipe koja je u sustavu natjecanja IV. HNL Zapad. U sezoni 2018./2019. i 2019./2020. Matija je uvjerljivo najbolji igrač NK Otočca, a nosi i epitet najboljeg strijelca četvrte nogometne lige u jesenskom dijelu natjecanja. Član  je i MNK Otočac gdje je također u 2. HMNL Zapad u jesenskom dijelu natjecanja najbolji strijelac s 15 postignutih golova. Dakle Matija Ostović predvodi listu strijelaca u obje lige u sezoni 2019./2020. S kadetima i juniorima MNK Otočac bio je sudionik završnice prvenstva Hrvatske gdje se posebno isticao postignutim golovima. Matija Ostović bio je najbolji strijelac i igrač na prestižnom 11. malonogometnom turniru Mario Cvitković Maka. Bio je proglašen i najboljim strijelcem i igračem na nogometnim turnirima u Gospiću, Ličkom Osiku, Brinju, Senju.

 

NAJBOLJA SPORAŠICA GRADA OTOČCA U 2019. GODINI JE:

KARLA LONČAR članica Tae-kwon-do kluba Gacka

Karla Lončar rođena je 29.06.2005. godine. Članica je taekwondo kluba Gacka od 2012. godine i učenica je 8. razreda Osnovne škole Zrinskih i Frankopana Otočac. Taekwondo-om se bavi 7 godina u klubu TK Gacka i nositelj je crnog pojasa I.POOM (crni pojas za mlađe uzraste do 15. godina). U 2019. godini nastupila je za klub kao kadetkinja u kategorijama u 55 kg i 59 kg. Tijekom natjecateljske sezone sudjelovala je na 17 turnira u Hrvatskoj i inozemstvu te osvojila ukupno 12 medalja. Od toga 10 zlatnih i 2 brončane medalje.

Zlatne medalje – 1. mjesto osvojila je na turnirima:

 1. Školsko prvenstvo Hrvatske u organizaciji školskog sportskog saveza Hrvatske, a nastupila je za Osnovnu školu Zrinskih i Frankopana iz Otočca
 2. Međunarodno prvenstvo Pantera Open – Zagreb
 3. Međunarodno prvenstvo Zaprešić Open – Zaprešić
 4. Kategorizirani turnir za kadete i kadetkinje za nacionalnu rang listu, 18. Gacka Open Otočac
 5. Jakovlje Kup 2019 – Jakovlje
 6. Grobnik Kup 2019 – Grobnik
 7. Dugo Selo Open – Dugo Selo
 8. Omiš Open – Omiš
 9. Međunarodni turnir Livno Open – Livno BIH
 10. Memorijalni turnir sv. Nikola – Duga Resa

Brončane medalje – 3. mjesto osvojila je na turnirima:

 1. Memorijalni turnir Bljesak Open 1995. – Novska
 2. Međunarodni turnir Karlovac Open – Karlovac

Karla Lončar je vodeća natjecateljica na nacionalnoj rang listi HTS-a za 2019. godinu. Na turnirima Pantera Open i Jakovlje Kup proglašena je najboljom natjecateljicom navedenih natjecanja.

 

SPORTSKA NADA ZA 2019. GODINU U MUŠKOJ KONKURENCIJI JE:

MATEJ BRONZOVIĆ član Malonogometnog kluba Otočac

Matej Bronzović je igrač MNK Otočac od kadetskog uzrasta i od tada pokazuje iznimne rezultate u malom nogometu. S kadetima i juniorima MNK Otočac bio je sudionik završnice prvenstva Hrvatske. Na temelju postignutih rezultata bio je pozvan na pripreme reprezentacije Hrvatske te je na pripremnom treningu na otoku Rabu odigrao vrlo zapaženu ulogu. Matej Bronzović je sa svojom ekipom CB Extreme osvojio kadetski malonogometni turnir Mario Cvitković Maka, međužupanijski Coca-Cola Cup i još nekoliko turnira u regiji. Trenutno je standardni član i seniorske ekipe što je zaslužio svojim vrhunskim igrama i zalaganjem, a upisao se u strijelce i u seniorskoj ekipi. Matej Bronzović paralelno s malim nogometom  trenira i igra i veliki nogomet za juniore NK Otočac u IV. HNL Zapad te je i tamo vrlo zapažen igrač.

 

SPORTSKA NADA ZA 2019. GODINU U ŽENSKOJ KONKURENCIJI JE:

NIKA GLUMIČIĆ članica Ženskog košarkaškog kluba Otočac

Nika Glumičić je rođena 15.12.2005. godine. Učenica je 8. razreda OŠ Zrinskih i Frankopana Otočac, a posebno se ističe u sportskim aktivnostima i član je školskih ekipa u košarci, malom nogometu i krosu. Osim osvajanja prvih mjesta na županijskim natjecanjima sudjelovala je i na državnim natjecanjima iz krosa i malog nogometa. Počela je trenirati košarku u 5. razredu osnovne škole kada se aktivno uključuje u rad Ženskog košarkaškog kluba Otočac gdje iskazuje svoju darovitost i košarkaške sposobnosti. Član je ekipe mlađih kadetkinja te je u regionalnoj ligi igrajući utakmice protiv igračica iz Pule, Rijeke, Gospića i Rovinja zapažena od strane trenera i instruktora za žensku košarku regije Zapad. Nika je sudjelovala i pokazala svoje igračke sposobnosti na regionalnom treningu regije Zapad u Puli pod vodstvom instruktorice Hrvatskog košarkaškog saveza gđe Žane Lelas i zaslužila poziv za sljedeće okupljanje koje je održano u Poreču. Svojim zalaganjem na košarkaškim utakmicama i treninzima, predstavljanjem kluba na regionalnim treninzima, pokazanom željom za napredovanjem Nika Glumičić je uvjerljivo najbolja igračica mlađih uzrasta u ŽKK Otočac.

 

NAJBOLJI SPORTSKI  KLUB U 2019. GODINI JE:

UDRUGA GAČANSKI KONOPAŠI OTOČAC

Udruga Gačanski konopaši Otočac osnovana je 2015. godine s ciljem očuvanja tradicije i promicanja starih sportova kao šta su potezanje konopa, kamena s ramena, kličak i mnogi drugi. Udruga ima 17 stalnih članova. U 2019. godini Udruga je redovito nastupala na brojnim natjecanjima.

Natjecanja na kojima je Udruga Gačanski konopaši osvojila 1. mjesto su:

 1. Dani kosidbe na Kupreškom polju u BIH
 2. Međunarodni turnir starih sportova u Šolti – Mađarska
 3. Međunarodni turnir u Matuljima (dvije godine zaredom osvojeno 1.mjesto)
 4. Turnir starih sportova u Privlaci kod Vinkovaca
 5. Turnir starih sportova - Škabrnja, Pridraga, Dugopolje, Sinj, Pirovac
 6. Turnir starih sportova u Otočcu

Najveći uspjeh ove Udruge je osvojeno 1. mjesto na Državnom prvenstvu u potezanju konopa u Škabrnji 10.8.2019. godine.

 

POSEBNO  PRIZNANJE ZA SPORTSKA POSTIGNUĆA:

UDRUGA ŽENA SPORTSKE  REKREACIJE OTOČAC – za 25 godina rada i djelovanja

Udruga žena sportske rekreacije Otočac (UŽSRO) osnovana je 2.2.1994. godine s ciljem okupljanja žena radi organiziranog zadovoljavanja svojih interesa i potreba u području sportske rekreacije, sportsko-rekreacijskog vježbanja i natjecanja što većeg broja žena s područja grada Otočca, kao i stvaranje uvjeta koji će omogućiti što većem broju žena bavljenje sportskom rekreacijom te osmišljavanjem i obogaćivanjem slobodnog vremena. Stalni je član Zajednice sportskih udruga grada Otočca i Hrvatskog saveza sportske rekreacije „Sport za sve“, s više od 80 registriranih članova. Udruga organizira i provodi redovno tjelesno vježbanje žena po programu i po izboru aktivnosti za sve uzrasne kategorije, organizira sportsko-rekreacijska natjecanja, organizira i provodi sportsko rekreativne aktivnosti koje svojim sadržajima doprinose poboljšanju psihofizičkih sposobnosti i zdravlja žena.

Udruga provodi projekte:

- Značaj aktivnosti žena u sportskoj rekreaciji  i njezin utjecaj na obitelj

Ciljevi projekta su održavanje i podizanje radne sposobnosti žena i njen utjecaj na veće i značajnije uključivanje djece i mladeži u sportske aktivnosti, uključivanje što većeg broja žena u proces vježbanja, mlađih članica, ali i vježbanje žena u programu 50+.

- Sportsko-rekreacijsko vježbanja žena po izboru aktivnosti

Udruga organizira i provodi odbojkaške i kuglačke treninge .

- Organizacija sportsko-rekreacijskih susreta žena

Od 2006. godine UŽSRO organizira sportsko-rekreacijske susrete žena gdje sudjeluju ekipe iz Rijeke, Zadra, Ogulina, Delnica, Knina, Korenice, Gospića, a provode se natjecanja u odbojci, stolnom tenisu, pikadu i u kuglanju.

- Organizacija turnira u odbojci - povodom proslave Dana grada Otočca, Dana žena, Dana  HOD-a, Svjetskog dana sporta.

 

 

I.B. 

 

 

 

 

 
LJETO U HOTELU JEZERO
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr