Lika nekretnine

Otočac na infuziji

Objavljeno: 20.02.2020

OTOČAC – Danas su Otočani na aparatima, navodno su ih pune ambulante. Svi došli primiti infuziju jer od jutros pa tamo do popodne nema kave. Nema vode pa nema ni kave. I onda u ambulantama u tu nekakvu otopinu ušpricaju malo kofeina i daju ljudima, da se opomenu, da dođu k sebi. Gužva, svađa. - Tko je posljednji? Svi se ljute. - Pa ti si posljednji, što pitaš. - Mislin pretposljednji, ispravlja se dotični. - Pa vidiš da su svi ispred tebe. Medicinske lude po hodnicima, uspostavljaju red, ne da se to. Kriza uhvatila, velika kriza. A sve zbog vode. Spominju se Komunalca, i oca mu i matere, lijepo ponašanje je danas na godišnjem.

A u kafićima – sve zjapi prazno. Tko god dođe, naručuje kavu. Konobarice su ujutro bile ljubazne pa objašnjavale gostima da nema vode. A mnogi njima da im ne treba voda već kava. A one opet njima da ako nema vode da kako će bit i kave. – ima pive, nude one. - Unda daj pivu, kad nema cure dobra i baba. I piva im leže. A drugi, koji se gruste pive, psuju, pljuju, frcaju i bijesni odlaze. – Ima soka, konobarice se lome da goste zadrže. – Ja oću kavu, što će mi sok? Od soka me hvata pljuckavica. Kako je vrijeme prolazilo tako su konobarice postale lude, ma tko će svima objasniti uzročno-posljedičnu vezu između vode i kave. Pa opet prijedlozi: - a gdje van je rešo?, zašto niste natočili vode prije pa biste imali; mogli ste da ste htjeli, i sve tako redom i sve tako dalje.

Onda je nastao problem i u abortima. Još s pisoarima kako tako, ali nardalo školjke, sve kipi preko. Nema tog kotlića koji će to moć probit, ma kakav. Red će biti zvati Komunalac da odčepi školjke. Ije drug nego zaključati vrata od aborta. Brojni dunu u vrata, dobro da ne stuku glavu, pa zašto su zatvorena pa kako su zatvorena. - Nema vode – vrište konobarice. Pa što voda ima s kakanjem, čude se oni?

Uglavnom, Otočac ne funkcionira. Nema vode. Privreda stala, zbrajaju se štete. Gazde kafića se konzultiraju i navodno da će Komunalcu ispostaviti račun za izmaklu dobit. Nek im se plati. A građanima, njima dođe k'o sa švicarcima, svako svoj zahtjev pa u Komunalac. Ostvarit svoje pravo na vodu i slobodno kakanje.

M.K.

 

 
LJETO U HOTELU JEZERO
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr