Lika nekretnine

Novo književno druženje u book cafe-u Paradiso u Otočcu

Objavljeno: 06.03.2020

OTOČAC - Dolazi li nam netko u goste ili se zapravo vraća kući? Ivanka Đelilović možda trenutno jest stanovnica grada Zagreba, ali jednom nogom ona i dalje gazi uz korito rijeke Gacke. Kao i svaki puta do sada, na druženju uz knjigu promoviramo i jedan lokalni potencijal. U mjesecu posvećenom ženama, predstavljamo Plasiniu – liniju organskih kozmetičkih proizvoda inspiriranu ljepotom zemlje i vode Gacke koju je naša Ivanka pažljivo osmislila i s ljubavlju kreirala. Prema kazivanju poznatog otočkog zaljubljenika u „Europsku kraljicu boje opala“ Milana Ćiće Štefanca, brdo Plasina u svojoj utrobi krije mnoge tajne, barem kada je Gacka u pitanju. Ovoga puta poslužilo je kao inspiracija za blistavo zdravlje kože i njezinu prirodnu ljepotu.

Nakladnička kuća Fragment iz Splita već se sada može pohvaliti cijelom niskom književnih bisera koje je nanizala u nepunih godinu dana svojeg rada i nakladništva. Njihova misija je mijenjati svijet i poticati čitanje koje nas svih oplemenjuje, educira, otvara nove vidike i spoznaje.

U Otočac nam dovode autoricu Natašu Jukić, Splićanku koja je u knjizi Mi. Žene slaveći životne puteve drugih žena zapravo liječila i neke svoje rane. Nataša Jukić izdala je već nekoliko knjiga za djecu i odrasle od kojih je svakako najpoznatija „Zagrebi sivu“. Već dugi niz godina radi u osnovnoj školi kao asistent u nastavi, uglavnom sa djecom iz spektra autizma. U knjizi „Mi. Žene“ odlučila je ispričati priče o njih čak stotinu, od kojih su neke već dobro poznate javnosti a neke potpuno anonimne, koje svojom snagom nadilaze granice mogućeg. Kako sama kaže, ni jedna nije manje ili više vrijedna od one druge. Sve smo žene. Mi. Žene.

U knjizi govori i o jednoj sasvim posebnoj ženi, učiteljici života i svojoj učiteljici. Priča je to o Zlati Carev, ženi koja je jednom davno na vratima učionice dočekala djevojčicu koja je u torbu strpala sva očekivanja koja je do tada upila iz bajki i crtanih filmova i hrabro zakoračila među učeničke klupe. Autorica kaže da pamti kalupe bez ograničenja koji su je uz pomoć upravo te žene oblikovali bez očekivanja. A ima li i Otočac svoju Zlatu Carev i u čijem se poznatom liku ona krije, doznat ćemo u utorak, 10. ožujka u 18.30 h u book cafe-u Paradiso.

Svi ste dobro došli !

 

Book cafe Paradiso Otočac / T.J. 

 
Ponuda zimskih aranžmana s uključenom ulaznicom u Nacionalni park
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr