Lika nekretnine

Provale i nesreće

Objavljeno: 09.03.2020

GOSPIĆ - Tijekom proteklog vikenda (6. – 9. ožujka) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su dva kaznena djela, devet prometnih nesreća i jedno narušavanje javnog reda i mira.

Noću 5./6. ožujka u Križpolju je nepoznati počinitelj provalio u trgovinu u vlasništvu pravne osobe sa sjedištem u Otočcu, iz koje je ukrao novac i za sada neutvrđenu količinu cigareta.

U četvrtak, 5. ožujka u Prizni je nepoznati počinitelj ukrao dvije solarne ploče u vlasništvu pravne osobe sa sjedištem u Senju, koje služe za napajanje elektro brojčanika mjernoga mjesta protoka vode.

Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave nadležnima državnim odvjetništvima.

Četiri prometne nesreće su s ozlijeđenim osobama, a dogodile su se na području Otočca i Novalje gdje su dvije osobe teško ozlijeđene, te Gospića i Senja gdje su dvije osobe lakše ozlijeđene.

Izdvajamo prometne nesreće s teško ozlijeđenim osobama:

  • u subotu u 13.30 sati u Novalji dogodila se prometna nesreća kada je 43-godišnjak iz Novalje upravljao motociklom i zajedno s motociklom pao na kolnik;
  • jučer u 19 sati u Podumu se dogodila prometna nesreća kada je 38-godišnji Švičanin pod utjecajem alkohola (0,97 g/kg) upravljao osobnim automobilom te sletio s ceste.

 Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Otočca (4) i Novalje (1).

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je ukupno 50 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 5 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola.  Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu u 14.40 sati na autocesti kod Lešća, kod 40-godišnje Hrvatice (1,47 g/kg).

Policija i dalje nastavlja s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, posebice tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“, kao što su alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel.

Narušavanje javnog reda i mira počinjeno je svađom i vikom na području Senja, te će protiv počinitelja biti podnijet optužni prijedlog nadležnom sudu.   

PU ličko-senjska

 

 
Programi obilaska jezera
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr