Lika nekretnine

Nedjelja soloidarnosti - u crkvi posebna pravila

Objavljeno: 15.03.2020

OTOČAC - Danas, 15.ožujka crkava proslavlja 3.Korizmenu nedjelju a ujedno i nedjelju solodarnosti i zajedništva sa Crkvom i ljudima u BiH, sva današnja prikupljena milostinja ide za ljude u potrebi za Bosni i Hercegovinu.

Središnje euharistijsko slavlje u našoj župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Otočcu, u 11 sati, predvodio je i propovjedao mons.mr.Tomislav Šporčić župnik i dekan otočki. Danas jer bilo i posebno svečano jer je u zajednicu krštenih primljen Roko Latki od oca Dragana i majke AneMarije. Iako se danas sveta misa odvijala po posebnim pravilima vezanim uz koronavirus i to na ulazu u crkvu bez blagoslovljene vode u škropilnicama i pričesti koja je primana na lijevu ruku, te bez rukovanja "Mir s tobom" samo uz naklon vjernika, radosno se pjevalo i molilo nije se osjećao nikakav strah u dušama vjernika. 

U vrijeme Domovinskog rata kada je naša crkva bila bez krova potpuno razorena i spaljena bila je ispunjena puna vjernim narodom ( slika iz 19992 godine) pa se taj običaj u Gackoj nastavlja i u ovom specijalnom ratu izazvanom koronavirusom. Molimo se sv.Roku zaštitniku protiv prirodnih nepogoda i zaraznih bolesti i sv.Josipu zaštitniku hrvatskog naroda. 

Misno slavlje uveličao je crkveni zbor Sv.Cecilija.

I.B. 

 
LJETO U HOTELU JEZERO
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr