Lika nekretnine

Za provale i krađe korona im ne smeta

Objavljeno: 16.03.2020

GOSPIĆ - Tijekom proteklog vikenda (13. – 16. ožujka) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su tri kaznena djela, sedam prometnih nesreća, jedno narušavanje javnog reda i mira i dragovoljna predaja oružja i streljiva.

Policijski službenici Policijske postaje Otočac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjakom iz Poduma zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom. Sumnjiči se da je 5. veljače ove godine u večernjim satima u kući u Zalužnici ispalio hitac iz nepoznatog vatrenog oružja i doveo u opasnost svoju 20-godišnju suprugu i dvoje djece koji su bili prisutni. On je uhićen i predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave ličko-senjske, a nadležnom državnom odvjetništvu dostavljena je kaznena prijava.

Noću 12./13. ožujka 2020. godine u Podumu je nepoznati počinitelj ušao u ograđeni krug deponija otpada kojim gospodari pravna osoba sa sjedištem u Otočcu i provalio u pet kontejnera iz kojih je ukrao manju kutnu brusilicu i set viličastih ključeva.

Noću 12./13. ožujka 2020. godine je u Senju nepoznati počinitelj provalio u ugostiteljski objekt u vlasništvu 42-godišnjakinje, iz kojega je ukrao novac.

Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave nadležnima državnim odvjetništvima.

Prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Senja (3), Otočca (2), Gospića (1) i Korenice (1).

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je ukupno 54 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 9 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je jučer u Otočcu kod 42-godišnjeg hrvatskog državljanina (2,49 g/kg).

Narušavanje javnog reda i mira počinjeno je svađom i vikom na području Gospića, te će protiv počinitelja biti podnijet optužni prijedlog nadležnom sudu.   

U subotu je građanka s područja Gospića dragovoljno predala pušku i 62 komada raznog streljiva, koje je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

PU ličko-senjska

 

 
Programi obilaska jezera
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr