Lika nekretnine

Potpore za zaštitu kulturnih dobara zbog potresa upitne

Objavljeno: 24.03.2020

OTOČAC – Svi oni kojima je za ovu godinu Ministarstvo kulture prihvatilo projekte za financiranje, čini se da su se rano poveselili. Naime, ništa nije isto prije i poslije potresa u Zagrebu i okolici. Bilo je za očekivati, a to se i dogodilo, da Ministarstvo kulture racionalizira potpore. A to se i dogodilo.

Naime, Ministarstvo kulture objavilo je na svojim mrežnim stranicama popis Odobrenih programa za zaštitu kulturnih dobara za 2020. godinu (https://www.min-kulture.hr/default.aspx?id=24290).

Ministarstvo obavještava sve one čiji su programi odobreni da ne poduzimaju daljnje aktivnosti vezano za realizaciju navedenih programa, kao što je provođenje javne nabave ili sklapanje ugovora s izvođačima, sve do potpisivanja ugovora s Ministarstvom kulture o korištenju sredstava za navedenu namjenu.

Dakle, dok se ne dobije ugovor i ne potpiše, na sredstva Ministarstva ne treba računati. Čini se da će Ministarstvo revidirati projekte, za očekivati je da će samo oni najnužniji ostati, a sredstva za sve ostale bit će preusmjerena za sanaciju šteta.  

M.K.  

 

 
Ponuda zimskih aranžmana s uključenom ulaznicom u Nacionalni park
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr