Lika nekretnine

Bogoslužja u Velikom tjednu u župi Presvetog Trojstva Otočac

Objavljeno: 05.04.2020

Dragi vjernici! 

U nastavku donosimo Smjernice za liturgijska slavlja i obrede u Velikom tjednu, koje je biskup mons. Zdenko Križić uputio svećenicima biskupije. Mi nemamo što tome dodati osim da naglasimo da će župnik mons. Tomislav Šporčić zajedno s vlč. Jurom Ladišićem u ovom tjednu imati sv. mise i bogoslužja Velikog tjedna onim rasporedom kako je to bilo prošlih godina. Na vratima crkve izvješena je napisana satnica.

Pozivamo sve župljane da u tom vremenu nastoje u svojim domovima i obiteljima sabrati se, u duhu pratiti sv. misu i bogoslužje, te oni koji bi u redovnim prilikama primali sv. pričest da se u ovim prilikama duhovno pričeste. Neka pobude vjeru u Isusovu prisutnost pod prilikama kruha i vina. U svojoj molitvi neka zažele primiti Isusa i s njime se družiti u molitvi.

Danas, u nedjelju, će svećenici misu imati u 18,30 sati. Mise od Velikog ponedjeljka do Velikog četvrtka bit će u župnoj crkvi također u 18,30 sati. Na Veliki petak u 17 sati svećenici će imati Križni Put na Fortici, a nakon toga obrede Velikog petka u župnoj crkvi. Na Veliku subotu Bogoslužje Vazmenog bdijenja bit će u 20 sati. Na karaju Vazmenog bdijenja blagoslovit ćemo uskrsna jela. Pozivamo obitelji da jela za blagoslov pride na svom stolu u 21 sat kada ćemo moliti za blagoslov svih onih koji to prirede.

Na Veliki petak i Veliku subotu preporučamo osobni poklon Isusovu križu, a na veliku subotu pred Isusovim grobom. Na Uskrs će sv. misa u župnoj crkvi biti u 11 sati.

Naša župna crkva Presvetog Trojstva u Otočcu otvorena je svakog dana od 7 do 19,30 sati.

T. Šporčić

 

 
Ponuda zimskih aranžmana s uključenom ulaznicom u Nacionalni park
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr