Lika nekretnine

Covid-19 zajam za obrtna sredstva

Objavljeno: 08.04.2020

OTOČAC -  HAMAG-BICRO uveo je novu mjeru za pomoć mikro, malim i srednjim poduzetnicima uslijed pandemije uzrokovane koronavirusom.

COVID-19 zajam za obrtna sredstva namijenjen je subjektima malog gospodarstva koji su pogođeni pandemijom korona virusa. Cilj „Covid-19 zajma za obrtna sredstva“ je osigurati dodatnu likvidnost mikro, malim i srednjim subjektima malog gospodarstva uz smanjenje kamatne stope i smanjenje razine potrebnih sredstava osiguranja.

Najviši iznos zajma je do 750.000 kuna, kamata je 0,25 posto, rok otplate je do pet godina uključujući poček, a poček je so 12 mjeseci ako je rok otplate najmanje dvije godine, kao instrument osiguranja prihvaća se zadužnica korisnika zajma.

Na ovaj zajam se ne mogu prijaviti iz sektora ribarstva i akvakulture (proizvodnja, prerada i stavljanje na tržište proizvoda ribarstva i akvakulture); iz primarne poljoprivredne proizvodnje (proizvodnja proizvoda iz tla ili stočarstva bez obavljanja dodatnih radnji kojima bi se promijenila priroda tih proizvoda); iz duhana i destiliranih alkoholnih pića (proizvodnja duhana i destiliranih alkoholnih pića te povezanih proizvoda i trgovina njima); iz proizvodnje oružja i streljiva te trgovina njima: financiranje proizvodnje bilo koje vrste oružja i streljiva te trgovine njima. To se ograničenje ne primjenjuje u mjeri u kojoj su te aktivnosti dio jasnih politika Europske unije ili su povezane s njima te iz kasina i istovjetnih poduzeća.

M.K.

 

 
LJETO U HOTELU JEZERO
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr